Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Alsasko dostalo na Vianoce unikátny 11-kilometrový turistický chodník

Napísal Róbert Bosák, 26.12.2019

Francúzsky cestovný ruch si už tradične pod stromčekom nájde nejaký štedrý darček. Tieto Vianoce bol okrem iného obdarovaný unikátnou turistickou atrakciou, ktorá má šancu stať sa jedným z najnavštevovanejších miest v celom Alsasku.

Zdroj: Florent Michel


Historicky preslávený a prírodnými krásami obklopený región na východe Francúzska dokáže každý rok prilákať desaťtisíce návštevníkov. Po sprístupnení očakávanej atrakcie Chemin des Carrières by ich malo byť znova o pár tisíc viac. Alsasko sa totiž môže pochváliť unikátnym 11-kilometrovým turistickým chodníkom, akým sa turisti bežne prejsť nemôžu.

Zdroj: Florent Michel


Dizajn, komfort, pestrá príroda

 

Ak chcel nórsky ateliér Reiulf Ramstad Arkitekter, zodpovedný za návrh projektu, zaujať aj niečím iným ako dĺžkou, musel vsadiť na originálne prvky meniace chodník na lákavý unikát. Jednotlivé úseky trasy tak doplnil mostíkmi, vyvýšenými plošinami a viacerými umeleckými inštaláciami v rôznych geometrických tvaroch. Tie menia tvar podľa toho, v ktorej časti trasy sa nachádzajú. Chodník sa totiž delí až na 4 zóny, pričom každú obklopuje iný profil alsaskej prírody. V jednej z nich stojí aj hlavný cieľ trasy, ktorým je organicky tvarovaná rozhľadňa.

Zdroj: Florent Michel


Celý chodník je „eco-friendly“

 

Ako je pri takýchto chodníkoch zvykom, pri ich realizácii sa využívajú ekologické materiály. Inak to nebolo ani pri Chemin des Carrières. Rozhľadňa, spomenuté umelecké inštalácie aj všetky lavičky, mostíky a plošiny na trase sú zhotovené z dreva a tzv. cortenu, teda špeciálnej vetru odolnej ocele. Oba materiály sa hodia do prostredia v prírode po estetickej aj praktickej stránke. Chodník tak neponúka iba výnimočný turistický a umelecký zážitok, ale berie ohľad aj na okolitú krajinu.

 

Zdroj: Florent Michel


Zaujímavosť na záver: Turistický chodník bol vybudovaný pozdĺž železnice na úseku medzi Rosheimom a Saint Naborom. Tá bola ešte počas 2. svetovej vojny zničená, čo pri návrhu 11-kilometrovej atrakcie takisto zohralo istú úlohu. Popri chodníku je totiž niekoľko zastávok so spomienkami na tieto udalosti z minulosti.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.reiulframstadarchitects.com

Zdroj foto: Florent Michel