Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Aktuálny rebríček najdrahších miest sveta

Napísal Róbert Bosák, 20.03.2018

Bývanie v najkrajších svetových veľkomestách si pýta poriadne vysokú daň. Vo väčšine z nich sa obyvatelia musia zmieriť s extrémne vysokými nákladmi na život, čo potvrdila aj najnovšia štúdia smerodajná pre zostavenie rebríčka najdrahších miest planéty.

 

Nielen trhová hodnota realít, ale aj ceny potravín, výdavky na dopravu a vývoj kurzu štátnej meny. To všetko určuje, aké vysoké náklady na život majú obyvatelia jednotlivých svetových metropol. Rebríček Economist Intelligence Unit (EIU) zostavený spoločnosťou Economist Group nás opäť informoval, v ktorých mestách sa aktuálne žije najdrahšie. 

 

Singapur opäť obhájil prvenstvo

 

Vyspelá ekonomika, pokrokový bankový sektor a rozvoj zelenej architektúry, aj to má vplyv na rastúcu životnú úroveň v tomto mestskom štáte. Jej výsledkom sú však stúpajúce náklady na život, čo mu v rebríčku Economist Intelligence Unit 2018 zaistilo opakované víťazstvo.

Zdroj: www.pinterest.com 


Ázijské tigre už rebríčku nekraľujú

 

Kým Singapur si v najnovšom rebríčku obhájil vedúce miesto, ostatné ázijské tigre si pozície   neudržali. Do poradia na predných priečkach prehovoril už len Hongkong, no ani ten neostal v prvej trojke ako to bolo v predošlom hodnotení. Trojicu miest z tejto časti Ázie v TOP 10 už dopĺňa len Soul, pretože japonské mestá Tokyo a Osaka z nej kvôli oslabeniu yenu vypadli.

Zdroj: www.traveler.es

 

V Európe tradične najdrahší Zürich

 

V Európe sa už tradične žije najdrahšie v švajčiarskych a škandinávskych mestách. Hneď za Singapurom sa na druhom mieste ocitol Zürich, ktorý je v prvej desiatke už zopár rokov. Zo švajčiarskych miest je v rebríčku aj Ženeva, ktorá otvára druhú polovicu poradia. V TOP 10  ešte nájdeme Paríž s rovnakým počtom bodov ako Zürich, nórske Oslo a dánsky Copenhagen.

Zdroj: www.lonelyplanet.com 


Rebríček EUI 2018 – TOP 10 najdrahších miest:


1. Singapur

6. Ženeva (Švajčiarsko)

2. Zürich (Švajčiarsko)

7. Soul (Južná Kórea)

3. Paríž (Francúzsko)

8. Copenhagen (Dánsko)

4. Hongkong (Čína)

9. Tel Aviv (Izrael)

5. Oslo (Nórsko)

10. Sydney (Austrália)

Zdroj: www.singaporeair.rs  


Poradie v najnovšom rebríčku sa v porovnaní s predošlými výsledkami poriadne zamiešalo. Prekvapením nie je len zúženie počtu ázijských účastníkov, ale aj absencia amerických miest, ktoré v aktuálnom rebríčku úplne chýbajú. Napriek viacerým zmenám sa však nemení líder a tým je opäť najdrahší Singapur.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.telegraph.co.uk, www.pinterest.com, www.traveler.es, www.lonelyplanet.com, www.singaporeair.rs