Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ako sa vyhnúť najčastejším chybám pri rekonštrukcii

Napísal PR článok, 17.06.2020

Plánujete rekonštrukciu a chcete sa vyhnúť najčastejším chybám? V tomto článku prinášame prehľad, čomu by ste sa mali vyvarovať, aby bola vaša rekonštrukcia úspešná.

 

Nemajte prehnané očakávania

Nadmerné, až nereálne očakávania od rekonštrukcie ju vedia celú pokaziť. Konečný výsledok nemusí byť vždy taký, aké sú vaše očakávania. Rovnako sa môže navýšiť rozpočet, zmeniť plánovaná dĺžka rekonštrukcie a podobne. Pri očakávaní od výsledkov rekonštrukcie je vhodné, ak ju budete brať s miernou rezervou. Ušetríte sa tak od zbytočného sklamania, stresov a prípadných problémov, ktoré môžu v dôsledku toho vzniknúť.

 

Vytvorte si kvalitný plán

Aby bola rekonštrukcia úspešná, vyžaduje si kvalitný plán na jej uskutočnenie. Tento plán by mal obsahovať spôsob realizácie rekonštrukcie, počet kusov materiálu,odkiaľ získate materiál, potrebné náradie, administratívne formality a ďalšie náležitosti. Rovnako dôležité je odhadnúť časové obdobie, počas ktorého by mala byť realizovaná rekonštrukcia.

 

Nedostatočný plán môže zapríčiniť zmeny v celej rekonštrukcii. Nutne improvizované riešenia, s ktorými sa predtým nerátalo, môžu mať za následok vyvolanie ďalších krokov, ktoré neskôr dokážu ovplyvniť ďalšie kroky a tak ďalej. Predstavte si len koľko vás môže stáť nesprávny výber či nesprávne namiešanie farby na stenu. V konečnom dôsledku to má vplyv aj na obsah vašej peňaženky a to určite nechcete. Dbajte teda na vytvorenie takého plánu, ktorý ráta aj s najmenšími detailami.

 

Aby bola rekonštrukcia úspešná, vyžaduje si kvalitný plán na jej uskutočnenie. Tento plán by mal obsahovať spôsob realizácie rekonštrukcie, počet kusov materiálu,odkiaľ získate materiál, potrebné náradie, administratívne formality a ďalšie náležitosti. Rovnako dôležité je odhadnúť časové obdobie, počas ktorého by mala byť realizovaná rekonštrukcia.

 

Pripravte si dostatok financií

 

Nedostatočný finančný obnos je jednou z najčastejších chýb pri rekonštrukcii. Vyčerpanie rozpočtu ešte pred ukončením prác je ten najhorší scenár, aký vás môže zastihnúť. Nikto netúži po tom, aby urýchlene riešil pôžičku na pokrytie nevyhnutných nákladov na rekonštrukciu.

 

Ak budete plánovať rozdelenie financií, nezabúdajte ani na svoje osobné potreby. Mnoho ľudí vrazí všetky úspory do rekonštrukcie a na oddych a regeneráciu im už neostane rezerva. Ak by ste sa aj vy dostali do tejto situácie, existujú alternatíva ako dovolenka na splátky, ktorá môže zachrániť váš oddych a načerpanie nových síl.

 

Stavebnú firmu vyberajte zodpovedne

V závislosti od rozsahu rekonštrukcie je potrebné zvoliť odbornú pomoc, často vo forme stavebných firiem. Ak začnete hľadať a oslovovať firmy z okolia, ich úroveň môžete spoznať už zo vzájomnej komunikácie. Ak pravidelne nedvíhajú telefón, za odpoveďou na email čakáte dlhšie, než je zvykom a firma vám nevie ponúknuť konkrétnu cenovú ponuku s objemom prác, je zrejmé, že jej kvalita nemusí byť na dostatočnej úrovni.

TIP: Návod ako maľovať steny svojpomocne.

 

Pri výbere stavebnej firmy nezabúdajte porovnávať viacero ponúk z okolia. Dôležitým faktorom sú aj recenzie od predošlých zákazníkov a už realizované práce, ktoré do istej miery vypovedajú o kvalite samotnej firmy.

 

Nepreceňujte vlastné schopnosti

 

Ak sa rozhodnete realizovať rekonštrukciu svojpomocne, môžete tým ušetriť nemalé financie. Ak však vaša realizácia nedopadne podľa predstáv, bude to mať presne opačný efekt. Stavebné práce si vyžadujú dávku zručnosti, preto, ak nemáte istotu, že to zvládnete, nebojte sa osloviť odborníkov. Vyhnete sa tak viacerým problémom, ktoré môžete neodbornou rekonštrukciou spôsobiť.

 

Samotná rekonštrukcia je náročný a často aj dlhotrvajúci proces, ktorý si okrem financií a zručnosti žiada dávku trpezlivosti. Ak vytrváte, kvalitný výsledok vám bude prinášať radosť niekoľko nasledujúcich rokov.