Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ako nájsť tú najlepšiu tieniacu techniku pre svoj domov

Napísal Róbert Bosák, 13.06.2019

Horúco, div sa v bytoch neroztápajú steny. S kvalitnou tieniacou technikou to ale určite nehrozí. No ktoré z roliet, žalúzií či iných doplnkov sú tie naj? Trh s týmto sortimentom je totiž taký plný, až je problém si vybrať.

Zdroj: www.pixabay.com 


Aj keď primárnou funkciou tieniacej techniky bola vždy ochrana majetku pred prehrievaním, v súčasnosti musí plniť ďalšie dôležité úlohy. Majitelia od nej vyžadujú aj zaistenie súkromia, praktické ovládanie, dôraz na bezpečnosť a estetické zladenie. Až po splnení týchto kritérií ju môžu predajcovia označiť za „to najlepšie na trhu“. A až potom osloví zákazníkov, ktorí chcú tú najlepšiu tieniacu techniku pre svoj domov.

Zdroj: www.pixabay.com 


Vieme, akú tieniacu techniku potrebujeme?

 

Bez odpovede na túto otázku bude akákoľvek kúpa tieniacej techniky spätá s rizikom, že sa nám nepodarí vybrať to pravé. Pred samotným výberom si tak zadefinujme, aké funkcie má daná technika plniť, kam ju potrebujeme umiestniť a v akom dizajne bude ladiť s priestorom. Potom budeme vedieť, ktorý druh, v akom prevedení a od ktorého výrobcu sa hodí do nášho domova najlepšie.

Zdroj: www.pixabay.com 


Najpredávanejšie druhy tieniacej techniky:

 

Rolety – Na trhu s roletami je stále viacej modelov. Niektoré sú starou známou klasikou, iné sa pokúšajú navodiť orientálnu alebo exotickú atmosféru, ďalšie sa opierajú o hru s textíliami a po najnovšom sú v ponuke aj modely s LED osvetlením.

Žalúzie – Žalúzií je na trhu minimálne toľko ako roliet, ak nie viacej. Uplatnenie nachádzajú aj v interiéroch, aj v exteriéroch, a to v niekoľkých desiatkach tvarov a farieb. Do ich výroby vstúpili aj menej tradičné materiály, napr. hliník či rôzne odliatky PVC.

Okenice – V minulosti nechýbali skoro na žiadnom dome. V budúcnosti to má byť podobné. Okenice sa vracajú na scénu, akurát ich súčasná podoba je omnoho modernejšia a nie vždy sa vyrábajú z dreva.

Markízy – Prítomnosť markíz má trochu iný účel ako 3 vyššie uvedené druhy. Na rozdiel od ochrany interiérov vytvárajú skôr relaxačnú zónu s chládkom na záhrade. Práve to z nich robí stále lepšie predávaný tieniaci systém, po ktorom siahajú mnohí majitelia rodinných domov.

 

Faktory, podľa ktorých si vyberať:

 

Účel a miesto využitia – Alfa a omega celého výberu, ktorý závisí od toho, či bude technika inštalovaná zvonku, alebo zvnútra.   

Účinok tienenia – Rolety a žalúzie, cez ktoré prenikne najmenej svetla, nechránia len pred prehrievaním. Vďaka ich účinku je menej využívaná aj klimatizácia, čo prináša isté úspory.

Orientácia stavby – Pri budovách orientovaných na juh musíte rátať s prebytkom slnečného svetla, takže účinnejšou tieniacou technikou bude tá vonkajšia.

Typ okien a okenných výplní – Veľkosť okien, počet sklených výplní a ich šírka, práve to sú faktory, ktoré určujú, aká tieniaca technika je najvhodnejšia.

Zdroj: www.pixabay.com 


Užitočný tip na záver: Vnútorná tieniaca technika je v boji proti prehrievaniu interiéru veľmi slabým súperom. Teplu bránia prenikať do vnútra najmä vonkajšie rolety a žalúzie. V prípade najkvalitnejších produktov dokážu eliminovať prechod tepla o 80 až 90 %. 

 

Text: Róbert Bosák

Foto zdroj: www.pixabay.com