Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Ako funguje krátkodobý prenájom na Airbnb

Napísal Róbert Bosák, 07.10.2017

Internetová služba Airbnb, ktorú využívajú milióny (nielen) cestovateľov z celého sveta, si ukrajuje stále väčší podiel aj na našom trhu. Vďaka šanci dostať sa prostredníctvom nej k rýchlemu a jednoduchému prenájmu ubytovania sa tak databáza prenajímaných nehnuteľností zapĺňa aj slovenskými hostiteľmi.

 

Nie každý túži po nocľahu v hoteli, v ktorom sa kvôli finančným nákladom neoplatí zdržiavať dlho. Pre tých, ktorí uprednostnia možnosť prespať v súkromných bytoch či domoch, ponúka jedinečnú možnosť pohodlného prenájmu ubytovania za rozumné ceny Airbnb. Tá vznikla za účelom poskytovania krátkodobého prenájmu a v súčasnosti je najvyhľadávanejšou službou svojho druhu na svete, pričom stabilné miesto v povedomí ľudí si získava aj u nás.

 

Na Airbnb nehľadajte žiadne hotely  

 

V prípade niekoľkodňovej návštevy obcí a miest nám chcú krátkodobé ubytovanie zabezpečiť majitelia hotelov a penziónov. Od vzniku Airbnb v roku 2008 (a ďalších podobných služieb, napríklad www.booking.com) si však môžeme prenajímať izby v súkromných bytoch alebo domoch, čo zefektívňuje hľadanie ubytovania počas cestovania.

Zdroj: londonconnection.com

 

Milióny ponúk priamo od majiteľov

 

Celý systém tejto služby je založený na tom, že do databázy sa pridávajú súkromné ponuky. Zaujímavé je, že administrátori nebránia zverejneniu ponúk, pri ktorých chcú prenajímať hoci aj stan alebo iglu. Aj vďaka tomu sa v databáze nachádzalo už v roku 2015 viac ako milión ponúk a dnes je toto číslo opäť o niekoľko stoviek tisíc prenájmov vyššie.

Zdroj: travelandleisure.com

 

Ako to celé prebieha:

 

Zo strany prenajímateľov – Tzv. hostitelia si vyplnia profil so základnými údajmi, fotkou a kontaktmi, ktorého súčasťou je zverejnenie ponuky. V tej by nemalo chýbať, koľko osôb sú schopní ubytovať, za akú cenu a na aký dlhý čas. Aby bola ponuka úspešná, oplatí sa pridať aj fotogalériu, popis objektu s vybavením a informácie o poplatkoch za upratovanie a podobne.

 

Zo strany nájomníkov – Podobne ako hostitelia, aj nájomníci si musia vyplniť profil s údajmi a fotkou. Následne už len stačí, ak budú hľadať vhodnú ponuku a v prípade záujmu zrealizujú online rezerváciu. Ak bude všetko potvrdené, môžu vycestovať a ubytovať sa na mieste činu.

Zdroj: inc.com


Plusy a mínusy Airbnb:

+ jednoduchá online rezervácia

- bezpečnosť sa nedá zaručiť na 100%

+ dostupné ceny ubytovania

- obrovská konkurencia prenajímateľov

+ možnosť dlhodobého prenájmu

- krátkodobé prenajímanie chce viac práce

+ pri krátkodobom prenájme sú zisky vyššie

 

Zdroj: digit.hbs.org 

Trvalo nejaký čas, kým si Airbnb získala dôveru a cestovatelia sa prestali obávať problémov s ubytovaním u súkromníkov. Pozitívne referencie sa však šírili stále rýchlejšie a dnes je  táto služba celosvetovo populárna. Medzi užívateľmi nájdeme aj tých, ktorí vyhľadávajú prenájom v našich mestách, čo nepodporuje len cestovný ruch, ale zároveň pomáha realitnému trhu.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : cnet.com, londonconnection.com, travelandleisure.com, inc.com, digit.hbs.org