Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Aké trendy letia v oblasti svietidiel?

Napísal Róbert Bosák, 03.06.2017

Neustále zmeny v trendoch interiérového dizajnu sú prirodzené rovnako ako premeny počasia, s čím sa k nám pravidelne dostávajú najhorúcejšie novinky. Viete, aké trendy letia teraz a akým dizajnovým rukopisom je výnimočný súčasný rok?

 

Už pred začiatkom tohto roka sa skloňovalo, že medzi najnovšími trendmi sa ocitne niekoľko prekvapení. Predpovede sa naplnili do bodky, pretože okrem tradičných interiérových prvkov sa v zozname toho najobľúbenejšieho našli viaceré neočakávané novinky. Dizajnéri tak aspoň majiteľom domácností ponúknu rozmanitosť, všestrannosť a hlavne vyhľadávanú originalitu.

 

Niektoré z aktuálnych trendov v oblasti svietidiel:

 

Na scénu sa vracia jednoduchá geometria – Okrúhle a oválne tvary lámp už dávno nie sú jediné, ktoré skrášľujú naše domácnosti. Návrhári znova zatúžili po tradičných geometrických útvaroch, takže v predajniach nachádzame rôzne modely v tvare kocky, viacuholníkov alebo dokonca aj ihlanu.

Zdroj: kamnajedlo.eu

 

Vládnuť začali inteligentné technológie – S technologickým pokrokom zameraným na rozvoj inteligentných domácností sa zjavili rôzne inovatívne svietidlá. Aktuálne sa pozornosť strháva na dotykové a bezdrôtové lampy, ktoré podporujú inteligentné ovládanie domácností. Ak by sa upravili ich nie veľmi dostupné ceny, dopyt po nich by hneď nabral rekordné tempo.

  

Modernizácia krištáľových lustrov – Napriek obrovskému množstvu noviniek, ktoré trendy v dizajne svietidiel každý rok prinášajú, sa krištáľové lustre nevytrácajú. Akurát menia svoje podoby a po najnovšom sa pristúpilo k ich modernizácii. Ubralo sa z prepychového zdobenia, ktoré ustúpilo jednoduchým nekonvenčným návrhom kombinovaným s nežnými farbami.

Zdroj: lustre-lampy.sk 

Kalené sklo sa dostáva do centra pozornosti – Čo sa týka výberu materiálov, hlavnú úlohu zohráva naďalej sklo. V posledných mesiacoch sa však rozvíril dosť veľký boom okolo jeho kalenej formy, ktorá prináša svietidlám nový rozmer. Ten ocenia najmä umelecky založení ľudia milujúci farby, abstrakciu a úctu ku klasike.


Trendy predstavila aj výstava Euroluce 2017

 

Súčasťou tohtoročného podujatia Salone del Mobile v Miláne, jedného z najväčších veľtrhov nábytku a interiérového dizajnu, aké sa vôbec organizujú, bola aj výstava Euroluce 2017. Ide o tradičnú výstavu svietiacej techniky, ktorá nám raz za dva roky predstaví rôzne novinky. Aj tento rok priniesla pohľad na top trendy a ich variabilné podoby plné exkluzívnych kúskov.

Zdroj: luximprove.com

 

Odhadnúť, čo bude vo svete svietidiel letieť na budúci rok, je priam nemožné. Nové trendy sa menia každú chvíľu a po najnovšom sa s úplne novým charakterom dizajnu stretávame nie raz ročne, ale s príchodom každého ročného obdobia. Preto nám ostáva užiť si aktuálne trendy čo najviac, kým sú v centre pozornosti a nestihlo ich vystriedať niečo nové. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : bydleni.cz, kamnajedlo.eu, lustre-lampy.sk, luximprove.com