Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

8 obľúbených kvetov zo slovenských záhrad

Napísal Róbert Bosák, 22.05.2019

Niet záhradníka, ktorého zmysly by nepošteklila podmanivá vôňa kvetín. Viaceré z nich sú dokonca také obľúbené, že nechýbajú vo väčšine slovenských záhrad. Platí to aj o 8 druhoch, ktorých okrasnú, praktickú či dokonca liečivú funkciu možno využívate aj vy.

 

1. Tulipán – Tulipán má najslávnejšie obdobia za sebou, no ako charizmatický pánko, ktorý sa  vie odieť do šiat rôznych farieb, nechýba vo väčšine slovenských záhrad. Záhradkári ho obľubujú najmä pre jeho nízke nároky pri sadení aj následnom pestovaní.

Zdroj: www.pixabay.com 


2. Bergénia – Rastlinka známa plnofarebnými súkvetiami s väčším počtom kvetov na jednej stonke si miesto v našich záhradách nenachádza len kvôli svojmu pôvabu. Záhradkári na ňu vsádzajú aj kvôli veľmi dobrej trvácnosti, ku ktorej jej postačí polotieň a dostatok vlahy.

Zdroj: www.pixabay.com 


3. Ruža – Kráľovná kvetov, ktorá je milovaná aj nenávidená. Kým jedni ju milujú natoľko, že si jej záhonmi nechajú zarásť hoci aj pol dvora, iní sa jej kvôli opadávaniu a ostňom na stonke vytrvalo bránia.

Zdroj: www.pixabay.com 


4. Hortenzia – Kráska, ktorá si podmanila mnohé exteriéry, k nám pricestovala z japonského ostrova Honšú. V tunajších podmienkach sa však vďaka skvelej odolnosti voči zime okamžite uchytila a dnes je bežnou súčasťou záhrad v bielom, ružovom, fialovom či modrom sfarbení.

Zdroj: www.pixabay.com 


5. Astra – Staré známe astry zo záhrad ešte stále nevymizli. Populárnymi ich robí minimálna starostlivosť postačujúca na zdravý a početný rast týchto kvetov. Pri ich pestovaní sa ponúka viacero farebných variantov od jemných bielych cez hrejivé žlté až po nežné fialové odtiene.

Zdroj: www.pixabay.com 


6. Konvalinka – Na pohľad milá a nevinná, no v skutočnosti jedovatá, dokonca nebezpečná pre zdravie. Aj taká je konvalinka, ktorá je známa svojimi bielymi kvietkami zvončekovitého typu. Tie si ale do vázy dať môžete, pretože jedovaté sú jej plody, teda bobule. Napriek tomu sa pôvodne horská rastlina stala bežnou okrasou našich dvorov a záhrad.

Zdroj: www.pixabay.com 


7. Karafiát – Spoza plotov na nás pomerne často vykúka aj známy dvojročný kvet s pôvodom zo Stredomoria. Karafiát zvyknú pestovať hlavne záhradkári, ktorí sú naďalej verní kyticiam naaranžovaným z vlastných domácich kvetín.

Zdroj: www.pixabay.com 


8. Snežienka – Posledná z kvetín je obľúbeným druhom aj preto, že sa v záhradách objavuje vždy ako prvá v roku. Jej prednosťou je jednoduchý výsev pomocou cibuliek a tiež možnosť bezproblémového rozmnožovania pomocou rozdeľovania starších trsov.

Zdroj: www.pixabay.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.pixabay.com