Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

8 jedinečných vianočných mestečiek, ktoré stoja za návštevu

Napísal Róbert Bosák, 22.12.2018

Blížiace sa sviatky sú dobru možnosťou, ako si užiť pekný výlet, aspoň pre tých, ktorým sa nechce tráviť Vianoce či Silvestra doma. Atraktívnych destinácií, ktoré sú nasiaknuté sviatočnou atmosférou, je hneď niekoľko. 8 z nich môžeme pokojne zaradiť do zoznamu najkrajších vianočných mestečiek.

 

Napapiiri (Fínsko) – Mesto pri severnom polárnom kruhu je tým najvianočnejším na celom svete. Laponská lokalita, ktorá je oficiálnym domovom Santa Clausa, dýcha duchom pravých Vianoc so všetkými tradíciami, ktoré k najkrajším sviatkom roka patria.

Zdroj: www.pinterest.com 


Santa Claus (Indiana, USA) Santa Claus zrejme nežije len vo Fínsku, pretože jeho domov nájdeme aj v americkom štáte Indiana. Mesto s rovnomenným názvom je plné Vianoc po celý rok a turistov láka viacerými vianočnými atrakciami, napríklad aj hradom Santa Clausa.

Zdroj: www.alux.com


Colmar (Francúzsko) – Výzdoba vo východofrancúzskom Colmare už tradične patrí k tým najkrajším na celom kontinente. O to viac, že 70-tisícové mestečko pôsobí útulne aj vďaka úzkym uličkám, ktoré dopĺňajú historické farebné domy.

Zdroj: www.noel-colmar.com

 

Lille (Belgicko) – O vianočnej výzdobe, ktorá mení mesto na sviatočnú rozprávkovú dedinku, toho vedia dosť aj v Belgicku. Okrem obľúbených destinácií ako Bruggy či Brusel sa idylické zážitky naskytujú aj v pohraničnom Lille, kde nechýbajú ani kolotoče a kultúrne podujatia.

Zdroj: www.thegoodlifefrance.com 


Manila (Filipíny) – O vianočné atrakcie nie je núdza ani v exotickejších destináciách, kde sa tieto sviatky oslavujú svojským štýlom. Dobrým príkladom je Manila, kde na výzdobe, najmä tej svetelnej, nešetria. Nočné mesto tak žiari v najrôznejších farebných odtieňoch.

Zdroj: www.rappler.com 


Drážďany (Nemecko) – Kto by si chcel vychutnať vianočné trhy s dlhoročnou tradíciou, ten sa musí vydať do nemeckých Drážďan ešte pred Vianocami. Dresdner Striezelmarkt s viac ako 200 stánkami a bohatou ponukou atrakcií totiž funguje len do Vianoc.

Zdroj: www.varta-guide.de


Frankfurt nad Mohanom (Nemecko) – Nemecko ponúka pestrú paletu sviatočných zážitkov spojených s návštevou vianočných trhov na každom kroku. Atraktívne vianočné mestečko na vás čaká aj vo Frankfurte, kde je takýchto trhov hneď niekoľko.

Zdroj: www.levnezajezdy.cz 


Betlehem (Izrael) – Kde inde zakončiť tento zoznam ako tam, kde to všetko začalo. Betlehem zažíva nápor veriacich, ktorí chcú prežiť sviatky v rodisku Krista, každý rok. Pobyt im oživia rôzne kultúrne aj duchovné podujatia, ktoré im majú priblížiť pravý odkaz Vianoc.

Zdroj: www.nytimes.com 


Nie je náhoda, že vo vyššie uvedenej osmičke sa nenachádzajú najväčšie európske či svetové metropoly (s výnimkou filipínskej Manily). Obrázky z ich vianočnej výzdoby totiž nájdete na mnohých cestovateľských portáloch. Aj preto sme vybrali pár menších mestečiek, ktoré vám síce neukážu sviatočnú veľkoleposť, no o útulnú atmosféru v tradičnom šate v nich núdza nie je.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.levnezajezdy.cz, www.pinterest.com, www.alux.com, www.noel-colmar.com, www.thegoodlifefrance.com, www.rappler.com, www.varta-guide.de, www.levnezajezdy.cz, www.nytimes.com