Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

700 € mesačne za presťahovanie na juh Talianska

Napísal Róbert Bosák, 16.09.2019

Talianskych lokalít, ktoré trpia rýchlym poklesom počtu obyvateľov, pribúda. Mestečká a dedinky v juhotalianskej oblasti Molise tak ani zďaleka nie sú prvými, ktoré sa snažia prilákať nových obyvateľov viacerými benefitmi vrátane tých finančných.

 

K finančným odmenám za presťahovanie do starnúcich alebo postupne vyľudňovaných lokalít pristúpilo viacero talianskych miest a dediniek. S vyplácaním takéhoto bonusu v pravidelných mesačných intervaloch sa ale stretávame výnimočne. Momentálne to je možné v spomínanom regióne Molise, ktorý údajne patrí k najrýchlejšie vyľudňovaným v celej krajine.

Zdroj: trekking.it


Ako klesá počet obyvateľov v Molise:

 

- od roku 2014 odišlo z regiónu okolo 9000 obyvateľov

- len vlani klesol počet obyvateľov regiónu o 2800 ľudí

- v porovnaní s rokom 2017 je pokles vyšší o 1000 ľudí

- v 9 mestách patriacich do tejto oblasti sa vlani nenarodilo ani 1 dieťa

Zdroj: moliseweb.it


Ľudí má prilákať 700 € za mesiac

 

Snahu zastaviť alebo aspoň zbrzdiť tento trend má práve ohlásený príspevok, ktorý sa začne poskytovať obyvateľom prichádzajúcim do vybraných lokalít v regióne. Počas 3 rokov, ktoré tu musia prežiť, im bude každý mesiac vyplácaných 700 €, čím za uvedené obdobie získajú čiastku až 25 200 €. K tej sa však nedostane hocikto. Vedenie regiónu Molise jej poskytnutie podmienilo hneď niekoľkými podmienkami.

Zdroj: trekking.it 


Podmienky na získanie príspevku:

 

- obyvatelia budú musieť žiť v Molise minimálne 3 roky

- príspevok získajú iba v prípade, že rozbehnú podnikanie

- podnikať môžu v čomkoľvek od gastronómie po turizmus

Zdroj: leoks/Shutterstock 


700-eurová mesačná odmena pre nových obyvateľov sa nebude týkať celého regiónu Molise. Po splnení vyššie uvedených podmienok sa má poskytovať len tým, ktorí sa presťahovali do niektorého z tamojších mestečiek alebo dediniek s počtom obyvateľov do 2000. Vďaka týmto príspevkom sa tak môže oživiť dianie v regióne a aspoň sčasti pribrzdiť odlev obyvateľstva.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: istat.it

Zdroj foto: leoks/Shutterstock, trekking.it, moliseweb.it