Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 top udalostí roka na slovenskom realitnom trhu

Napísal Róbert Bosák, 31.12.2017

S koncom roka prichádzajú tradičné rekapitulácie hodnotiace dianie na realitnom trhu. Rok 2017 priniesol viacero zásadných udalostí a my sme vybrali 7 tých, ktoré podľa nás najviac ovplyvnili vývoj okolo slovenských nehnuteľností za uplynulých 12 mesiacov.  

 

1. Začiatok výstavby Sky Parku – Zoznam top tohtoročných udalostí odštartoval ihneď v januári, kedy sa začalo s realizáciou projektu Sky Park, predtým známeho ako Čulenova. Ten prinesie spolu až 5 veží, pričom 3 z nich budú obytné a zriadia v nich 700 bytov, ktoré vyrastú v prvej fáze, a ďalšie 2 poslúžia ako moderné kancelárske objekty.

Zdroj: skyscrapercity.com

 

2. Zavádzanie odporúčaní NBS – Hypotéky hrajú pri financovaní nehnuteľností hlavnú úlohu, takže akákoľvek zmena v ich poskytovaní sa dotýka aj realitného trhu. Inak to nebolo ani pri marcovom vstupe odporúčaní NBS spojených s obmedzením 100% a 90% hypoték do praxe, ktoré sa postupne môže ukázať ako faktor brzdiaci predaj bytov a domov.  

 

3. Auparky s novým majiteľom – Počas letných prázdnin sme boli svedkami ohlásenia zmeny majiteľa našich Auparkov. Predošlý vlastník pristúpil k fúzii s významným realitným hráčom, ktorá viedla k vzniku holdingu NEPI Rockcastle. Táto nová spoločnosť tak prebrala tri slovenské Auparky, a to v Košiciach, v Žiline aj v Piešťanoch. 

 

4. Štart výstavby hotelu Damian Jasná – August v Nízkych Tatrách patril štartu výstavby najväčšieho hotelového rezortu v lokalite. Jej výsledkom bude 5-hviezdičkový hotel Damian Jasná, ktorý neprinesie len 54 nadštandardných izieb a 1 prezidentský apartmán. Súčasťou projektu bude vyše stovka obytných štúdií, 20 apartmánov a niekoľko luxusných penthousov.

Zdroj: damianjasna.sk

 

5. Ceny bývania na osemročnom maxime – Priemerná cena bývania sa v treťom kvartáli vyšplhala už na 1 378 €, čo bolo najviac od úvodného štvrťroka v roku 2009. Tento výsledok sa podarilo dosiahnuť napriek tomu, že v danom období bol rast priemernej ceny pomalší ako v predošlých kvartáloch.

 

6. Otvorenie prešovskej Eperie – Prešovu chýbalo nákupné centrum v najmodernejšom európskom štandarde ako poslednému krajskému mestu. Koncom novembra sa to definitívne zmenilo, pretože tisícky spotrebiteľov z tohto regiónu sa prvýkrát prešli novým centrom. 

 

7. Otvorenie logistického centra Amazonu – V novembri sa u nás neotvárali len nákupné strediská. Do hry vstúpilo aj nové logistické centrum Amazonu, ktoré bolo sprevádzkované v Seredi. Ide o prvé logistické centrum tohto druhu, ktoré spoločnosť prevádzkuje na starom kontinente, čo je pre Slovensko obrovským úspechom.

Zdroj: cas.sk

 

Zásadných udalostí, ktoré sa zapíšu do histórie realitného trhu, bolo oveľa viac. Aj tie, ktoré sa nezmestili do nášho výberu, mali priamy dosah na celkové smerovanie trhu so slovenskými nehnuteľnosťami a istou mierou sa môžu podpísať aj na vývoji v roku 2018. V tom nás čakajú ďalšie významné míľniky, ktoré nám, ako pevne veríme, prinesú rast a pokrok.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: abcrecoverycentre.org, skyscrapercity.com, damianjasna.sk, cas.sk