Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 slovenských nominácií na Mies van der Rohe 2019

Napísal Róbert Bosák, 27.12.2018

38 štátov, 238 miest, 383 diel. Širší zoznam kandidátov, ktorí v nadchádzajúcom ročníku zabojujú o cenu Mies van der Rohe, je opäť plný zaujímavých budov z celej EÚ. Chýbať v ňom nebudú ani slovenskí zástupcovia, ktorí obsadili 7 nominácií.

 

Mies van der Rohe, známa aj ako Cena EÚ za súčasnú architektúru, bude mať po 2 rokoch ďalšieho laureáta. Ten však bude musieť ukázať maximálny nadštandard, pretože kandidátov na víťazstvo je aj v tomto ročníku mnoho. Nás môže tešiť, že medzi nominovanými projektmi je 7 slovenských diel

 

Revitalizácia vnútorného priestoru nákupného strediska Centrum (Prešov)

– obnova verejného priestranstva pred prerobeným nákupným centrom

Zdroj: www.archinfo.sk


Condominium Devín (Bratislava)

obytná štvrť v tzv. intraviláne obce

Zdroj: www.condominiumdevin.sk


Poľovnícky dom v Malých Karpatoch (pri obci Kuchyňa)

– pavilónový dom s prvkami ľudovej architektúry

Zdroj: www.archicakes.cz


Nádvorie Trnava (Trnava)

– nový multifunkčný verejný priestor v centre Trnavy

Zdroj: www.vallosadovsky.sk


Rodinný dom v Jarovciach (Bratislava)

– viacgeneračný rodinný dom navrhnutý pre starých rodičov a ich 9 vnúčat

Zdroj: www.archinfo.sk


Mlynica (Bratislava)

– polyfunkčný dom zrealizovaný premenou starého industriálneho objektu

Zdroj: www.mlynica.com


Nová synagóga v Žiline (Žilina)

– rekonštrukcia žilinskej synagógy využívanej ako kultúrne centrum

Zdroj: www.flickr.com 


Ďalšie kroky k hľadaniu nového víťaza prebehnú už v druhej polovici januára. Medzinárodná porota totiž 16. januára zostaví užší výber, v ktorom má byť 40 stavieb. 13. februára z nich vzíde 5 finalistov, medzi ktorými bude aj budúci víťaz. To, či sa medzi nich dostane niektorá zo slovenských nominácií, zistíme až v apríli, kedy prebehne galavečer s oceňovaním víťaza.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.archinfo.sk

Foto: www.effekt.dk, www.archinfo.sk, www.condominiumdevin.sk, www.archicakes.cz, www.vallosadovsky.sk, www.mlynica.com, www.flickr.com