Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 slovenských destinácií, kde sa tento rok ubytováva najviac turistov

Napísal Róbert Bosák, 26.12.2017

Majitelia hotelov a penziónov hlásia jeden z najlepších rokov. Ich zisky stúpajú o pár percent a výrazný rast dosahuje aj počet nocľahov obsadených turistami zo zahraničia. Najväčší podiel má na tom práve 7 lokalít, kde ubytovacie objekty praskajú vo švíkoch.

 

Bratislava – Nebyť hlavného mesta, bratislavský kraj by sa do tejto sedmičky nikdy nedostal. Naša metropola však láka státisíce turistov z celého sveta, vďaka čomu rastie záujem aj o iné lokality v okolí. Len počas letnej sezóny bolo v kraji zaznamenaných až 1,1 mil. nocľahov.

Zdroj: visitbratislava.com

 

Poprad-Tatry – Stabilným konkurentom Bratislavy v súboji o miesto s najväčším počtom nocľahov je Poprad a jeho okolie pod tatranskými štítmi. Ročne tu zavítajú turisti z rôznych kútov Európy, ktorí chcú zažiť atmosféru najmenšieho, no o to viac očarujúceho pohoria na svete.

Zdroj: ntcpoprad.sk

 

Trenčín – Trenčín priťahuje turistov počas celého roka. Tí si prichádzajú pozrieť lákadlá ako Trenčiansky hrad, najstaršie pútnické miesto Skalka či letný festival Pohoda, kde sa stretávajú ľudia z viacerých krajín.

Zdroj: xslovensko.cz

 

Banská Štiavnica – Slávne strieborné mesto plné histórie a okolité vrchy ako miesto, kde sa zrodil stredoeurópsky turizmus, robia Banskú Štiavnicu a okolie žiadanou lokalitou. Najväčší nával je už tradične počas letných festivalov, septembrových Salamandrových dní a stretnutí baníckej elity z celej strednej Európy.

Zdroj: unesco.org 

Slovenský Raj – Divoká príroda, fascinujúce scenérie a poriadna dávka adrenalínu. Aj to láka tisícky ľudí do Slovenského Raja, v ktorom sú hotely a penzióny plné celý rok a to z oboch strán. Núdza o turistov nie je v okolí Spišskej Novej Vsi ani na južnej strane národného parku.

Zdroj: pamiatkyslovenska.wordpress.com 

Malá Fatra – Terchovské slávnosti, lyžovačka v Zázrivej, aquapark v Dolnom Kubíne aj Oravský zámok, náš najnavštevovanejší hrad. To je len hŕstka lákadiel, ktoré vedú turistov k nocovaniu v čarovnej Malej Fatre plnej krásnej prírody, pamiatok a ľudovej architektúry.

Zdroj: regionmalafatra.sk

 

Donovaly – Ak si počet nocľahov prepočítame na 1 lôžko, potom sa k lokalitám s najvyššou návštevnosťou zaraďujú aj Donovaly. Po tom, čo tu ohlásili výstavbu nových rezortov a prvej krytej lyžiarskej haly v strednej Európe, je jasné, že obec  bude v tejto sedmičke pravidelne.

Zdroj: apartman-donovaly.com

 

Nárast počtu ubytovaných, viac peňazí v turizme aj postupné vyrovnávanie podielu nocľahov obsadených zahraničnými turistami. To všetko sú dobré správy, ktoré oživujú cestovný ruch a vyše 300 000 zamestnancom v tejto oblasti prinášajú vyššie platy. Výraznou mierou sa o to pričinilo práve týchto 7 destinácií, ktoré čakajú aj na vašu návštevu.

 

*Poznámka na záver: Sedmička vybraných destinácií nie je oficiálnym rebríčkom zostaveným podľa počtu nocľahov alebo návštev. Ide o výber miest, kde majitelia ubytovacích zariadení hlásia najvyššiu návštevnosť, resp. ubytovávajú najviac turistov počas vrcholovej letnej a zimnej sezóny. 

 

Text: Róbert Bosák

Foto: wikipedia.org, visitbratislava.com, ntcpoprad.sk, unesco.org, xslovensko.cz, pamiatkyslovenska.wordpress.com, regionmalafatra.sk, apartmany-donovaly.com