Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 prvkov, ktoré nechýbajú v interiéroch dýchajúcich klasikou

Napísal Róbert Bosák, 12.02.2018

Možností, ako si zariadiť klasický interiér, je hneď niekoľko. Milovníci tradícií majú na výber viacero nápadov, ktorými sa pri zariaďovaní môžu inšpirovať. Každý ponúka pár jednoduchých trikov, ktorých prítomnosť dodá vášmu bytu skutočného ducha klasiky.

 

1. Účasť prírodných materiálov

Klasika si odjakživa rozumela s prirodzenosťou, takže dôraz na prírodné materiály je logický. Hlavnú úlohu zohráva drevo v rôznych farbách a podobách, no dopasovať k nemu môžete aj kamenné a nerezové doplnky, ktoré budú vládnucim dreveným materiálom dobre sekundovať.

Zdroj: designboom.com

 

2. Ľudové alebo vidiecke motívy

Slovenské klasické domácnosti si bez prítomnosti tradičných ľudových a vidieckych motívov vieme predstaviť len veľmi ťažko. Keramika, hrnčeky či drevené varešky doplnené kovovými svietnikmi a hlinenými vázami sú bežnými prvkami, podľa ktorých odhalíme záujmy a vkus majiteľa.

Zdroj: bydlet.cz

 

3. Tmavohnedý masívny nábytok

Klasické interiéry milujú kvalitný masívny nábytok, najlepšie z pravého dubového dreva. Ak si ho zadovážite v tmavom prevedení, potom u vás vyniknú jeho čisté línie. Obzvlášť to platí, ak využijete starožitnejšie kúsky, ktoré splnia praktický účel a zároveň sa stanú zberateľským artefaktom.

Zdroj: dumazahrada.cz

 

4. Prvky typické pre koloniálny štýl

Kreslá z pravej kože či vkusné drevené dekorácie sú len zlomkom toho, ako môžeme spojiť koloniálny štýl s klasickým charakterom. Na túto úlohu sa nám hodia dekorácie a praktické predmety typické pre exotické krajiny alebo neznáme kultúry. Celkom dobrým doplnkom budú aj mapy a starodávne glóbusy zvýrazňujúce tematiku nášho bývania.

Zdroj: dumazahrada.cz

 

5. Prítomnosť cenných starožitností

Starožitnosti a klasika vytvárajú neodmysliteľné spojenie, ktoré sa hodí do mnohých druhov príbytkov. Čím staršie a cennejšie vybrané doplnky sú, tým originálnejší charakter bytu, resp. domu dajú. Jediným problémom je ich obstarávacia cena, nakoľko vzácne zberateľské kúsky sú oveľa drahšie ako moderné gýčové zariadenie.

Zdroj: masiv24.sk

 

6. Kombinácia dreva a tehly

Tehly využívané na stenách interiérov, či už ako deliace priečky alebo elegantné obklady, nie sú typickým klasickým prvkom, no v kombinácii s drevom sa postarajú o elegantný historický nádych. Nežné hrejivé drevo zaistí domácu pohodu a chladná tehla vnesie do príbytku trochu nadčasovej charizmy.

Zdroj: cz.prague-stay.com 

7. Dominancia bielej so svetlými odtieňmi

Aj keby ste v interiéri nemali žiadny z vyššie uvedených prvkov, váš príbytok môže dýchať klasikou. Postará sa o to výber farieb na stenách, podlahách a na nábytku. V tomto prípade sa odporúča biela pripomínajúca populárny vintage štýl alebo zladenie nevýrazných svetlejších odtieňov krémovej, béžovej či svetlohnedej.

Zdroj: cz.prague-stay.com   

Ak ste rodeným priaznivcom klasiky, potom vám naše tipy prídu určite vhod. Zakomponovať ich môžete do bytov, domov a dokonca aj do kancelárií, stačí si vybrať tie, ktoré budú ladiť s prostredím. Váš interiér tak získa pôvab, po ktorom ste v snahe zariadiť si pohodlné bývanie vždy túžili.   

 

Text: Róbert Bosák

Foto: bydlet.cz, designboom.com, masiv24.sk, dumazahrada.cz, cz.prague-stay.com