Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 najfarebnejších destinácií starého kontinentu

Napísal Róbert Bosák, 10.05.2018

Včera sme sa dotkli témy prínosu farieb na sídliskách a verejných priestranstvách, dnes ju môžeme uzavrieť prehľadom najfarebnejších miest, konkrétne sedmičkou tých, ktoré prefarbili európske top destinácie.  

 

1. Júzcar (Španielsko) – Nebyť Džodpuru v Indii, žiadne iné mesto by sa nemohlo pochváliť atmosférou ako v Andalúzii, kde by pokojne mohli bývať aj Šmolkovia. V rámci kampane na tento film boli domy v španielskej destinácii zmaľované namodro, čo od roku 2011 začalo do mesta priťahovať státisíce turistov zo všetkých kútov planéty.

Zdroj: www.spainattractions.com

 

2. Kodaň (Dánsko) – Nielen jedna z najfarebnejších, ale zároveň aj najkrajších, čo platí aj za hranicami starého kontinentu. Presne taká je dánska metropola, ktorej nábrežia hýria farbami všetkých možných odtieňov. Výkvetom pestrých pastelových domov vybudovaných výhradne z prírodných materiálov je štvrť Nyhavn, ktorej súčasná podoba má korene až v 17. storočí.

Zdroj: www.locationscout.net 


3. Istanbul (Turecko) – Núdza o pestré farby vdychujúce život okolitým uličkám nie je ani v jednej zo štvrtí, ktoré už v minulosti preslávili Istanbul. V tomto prípade ide o Balat, bývalú židovskú časť tvorenú úzkymi starobylými cestičkami obklopenými pestrými domami. Štvrť má aj v súčasnosti typický historický nádych, čo jej ešte viac pridáva na atraktivite.

Zdroj: www.istanbulclues.com 


4. Wroclaw (Poľsko) – Návštevnosť tohto poľského klenotu je porovnateľná so Salzburgom či Amsterdamom, kde sa denne schádzajú tisícky turistov hlavne kvôli unikátnej meštianskej architektúre. Tretie najväčšie mesto štátu má čo ponúknuť, a to nielen kvôli pestrofarebnému Starému Mestu.

Zdroj: www.standard.co.uk 


5. Poznaň (Poľsko) – Druhá zo spomínaných poľských destinácií síce neponúka takú pastvu pre oči, no všetci, ktorí obdivujú historické námestia s objektmi v rozmanitých farbách, budú v jej uličkách stáť ako pred maliarskym plátnom. Podobne ako Wroclaw, aj Poznaň sa snaží vítať návštevníkov pestrým Starým Mestom, ktoré sa stará o jedinečnú atmosféru.

Zdroj: roasterguildofeurope.com

 

6. Burano (Taliansko) – Taliansky ostrov, ktorý je pýchou regiónu v okolí neodolateľných Benátok, sme v súvislosti s farebnými sídliskami spomínali už včera. Vďaka svojej jedinečnej atmosfére nesmie chýbať ani v dnešnej sedmičke, obzvlášť pre svoju blízkosť k spomínaným Benátkam.

Zdroj: www.eminenttravel.org 


7. Cinque Terre (Taliansko) – Na juhu Európy ostaneme aj pri poslednej z destinácií, ktorou uzavrieme tento pestrofarebný zoznam. Tentoraz ide o populárnu prímorskú lokalitu Cinque Terre, ktorú zdobia desiatky farebných budov. Atmosféru tohto čarovného miesta dotvára aj poloha na skalnom útese, ktorý visí priamo nad morom.

Zdroj: www.super-travels.com


Text: Róbert Bosák

Foto: mywekutastes.com, www.spainattractions.es, www.locationscout.net, www.istanbulclues.com, www.standard.co.uk, roasterguildofeurope.com, www.eminenttravel.org, www.super-travels.com