Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

7 faktorov, ktoré zvyšujú cenu vášho bytu

Napísal Róbert Bosák, 04.06.2018

Kúpa bytu za účelom investície si vyžaduje nájsť priestor spĺňajúci viacero kritérií, od ktorých závisí potenciál jeho cenového rastu. 7 faktorov, ktoré makléri považujú za tie  najvplyvnejšie, uvádzame ako tipy pre kupujúcich aj v tomto článku.

 

1. Lokalita – Poloha s dobrou dopravnou dostupnosťou a bohatou občianskou vybavenosťou je pri vplyve na zhodnocovanie bytu zásadná. V prípade, že sa v nej nachádza dostatok zelene a oddychových zón, cena môže narásť aj o 10 % až 20 %, a to v priebehu niekoľkých rokov.

Zdroj: www.design-milk.com 


2. Vek a pôvod objektu – Vek a pôvod bytu zohráva kľúčovú úlohu bez ohľadu na to, v akej lokalite sa nachádza. Nie vždy platí, že starší byt je lacnejší, nakoľko kompletné rekonštrukcie dokážu cenu prerobeného objektu zvýšiť aj o pätinu.

 

3. Presvetlený byt – Už to nie je len priestranný byt a prepracovaná dispozícia, za ktorú sú kupujúci ochotní priplatiť. Po najnovšom sa do centra pozornosti dostáva aj jeho orientácia a presvetlenie, ktoré vplývajú na zdravú vnútornú mikroklímu.

Zdroj: www.rightmove.co.uk


4. Veľký balkón – Balkón, terasa alebo lodžia, to všetko sa podpisuje na predražení bytového priestoru. Odborníci sa zhodujú, že najviac to platí pri veľkých balkónoch, ktoré sú situované na tichšej strane bytového domu s dobrým výhľadom.

 

5. Vysoké stropy – Podobne ako balkón, aj vysoké stropy sú schopné dvihnúť cenu. Práve to je dôvodom, prečo patria k najdrahším bytom na trhu práve lofty a mezonety, hlavne tie, ktoré sa predávajú v centrách veľkých miest.

Zdroj: www.archdaily.com 


6. Parkovacie miesto – Väčšina dnešných projektov ponúka byty aj s parkovacím miestom, čo samo o sebe dokáže zvýšiť ich hodnotu. Kvôli nedostatku parkovísk bude miesto patriace k bytu stále žiadanejšie, s čím určite o pár percent porastie aj jeho cena.  

 

7. Dobrí susedia – Aj správanie susedov a bezproblémové medziľudské vzťahy v bytovom dome či v jeho najbližšom okolí môžu mať na cenu bytu výrazný vplyv. Všetci kupujúci si prajú bývať v prostredí, kde budú vítaní a mnohí sú za tento benefit ochotní aj čo to priplatiť.

Zdroj: www.curiouscasa.com


Tip na záver: Pri výbere bytu, ktorý by ste v budúcnosti chceli zhodnotiť, myslite vždy o pár krokov dopredu. Aj keď odhadnúť pokoj a bezpečnosť v lokalite, stav občianskej vybavenosti či to, akých budete mať susedov, nie je ľahké, odporúčame zamerať sa aspoň na pripravované stavebné plány, dopravnú situáciu alebo pracovné a študijné možnosti.  

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.booking.com, www.design-milk.com, www.rightmove.co.uk, www.archdaily.com, www.curiouscasa.com