Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 užitočných tipov k výberu kvalitných vchodových dverí

Napísal Róbert Bosák, 03.11.2018

Dizajn, kvalita, bezpečnosť. Vchodové dvere do bytu, domu či kancelárie by mali spĺňať každý z týchto 3 atribútov, len tak sa môžu pochváliť titulom 100 % výrobku schopného plniť úlohu, ktorú od vchodových dverí očakávame. Ako však nájsť tie správne?

 

Trh zaplavue stále viac produktov, medzi ktorými nechýba ani sortiment zlej kvality. Inak to nie je ani pri predaji dverí, v rámci ktorého sa mnohí výrobcovia snažia zvyšovať svoje zisky lákaním na nízke ceny. Niektorí zákazníci sa do tejto pasce aj chytia, čo však v prípade kúpy dverí zaváňa viacerými rizikami. Aj preto vám prinášame 6 užitočných tipov, podľa ktorých môžete lepšie rozlišovať, aké produkty spĺňajú estetické, kvalitatívne aj bezpečnostné nároky.

Zdroj: www.solodoor.cz 


1. Hľadajte model s protipožiarnym certifikátom – Každé kvalitné dvere sú dnes vyrábané s dôrazom na čo najlepšiu protipožiarnu funkciu. Pomôckou k výberu tých najkvalitnejších je certifikát, ktorý má byť garanciou ich schopnosti odolávať požiaru aspoň 30 až 45 minút, čo by malo byť dosť času na evakuáciu.

 

2. Pri kúpe sledujte aj bezpečnostnú triedu – Už samotný názov bezpečnostné dvere by mal byť zárukou, že ide o model schopný chrániť byt pred vlámaním či spomínaným požiarom, no napriek tomu sa odporúča sledovať bezpečnostnú triedu. Čím vyššia trieda, tým nižšia šanca na prekonanie dverí.

 

3. Dôraz prikladajte aj na akustické vlastnosti – Hlavnú úlohu pri výbere dverí zohrávajú aj ich akustické vlastnosti. Aj tu sa dá vyberať na základe rôznych tried či úrovní, ktoré dané dvere radia medzi dobré, lepšie, najlepšie. O dvere s vysokou zvukovou nepriechodnosťou by mali dbať hlavne obyvatelia bytoviek či domov na rušných uliciach.

Zdroj: www.bydleni12.cz 


4. Zlaďte dvere so vzhľadom vstupnej miestnosti – Nie je to len bezpečnosť a schopnosť tlmiť hluk, ktorými majú kvalitné dvere disponovať. Z hľadiska dizajnu je dôležitý ich vzhľad a to, či sa dokážu zladiť so zariadením (nielen) vstupnej miestnosti. Modelov dverí na trhu je mnoho, takže prispôsobiť ich dizajn charakteru vášho priestoru nebude problém.  

 

5. Dvere má chrániť laminátová vrstva – Pri zohľadňovaní kvality sa hodnotí aj odolnosť dverí voči bežným mechanickým poškodeniam. Mnohé modely chráni špeciálna laminátová vrstva, ktorá vyžaduje minimálnu starostlivosť a čo je najlepšie, cenu dverí vám predraží len o pár eur, resp. náklady na ňu sú už zarátané v cene.  

 

6. Na kvalite a bezpečnosti dverí radšej nešetrite – Posledný z tipov sa týka vnímania kúpy vchodových dverí ako investície. Radšej priplatiť za kvalitnejšie a odolnejšie dvere ako by ste si v snahe ušetriť zaobstarali zlý produkt. V hre je predsa kvalita, praktické využitie a ochrana majetku.

Zdroj: www.securitymagazin.cz


Zaujímavosť na záver: Je pravdepodobné, že pri uzatváraní poistenia sa vás opýtajú na to, či vašu nehnuteľnosť chránia bezpečnostné dvere. Pre niektoré spoločnosti je to dokonca jedna z podmienok na uzatvorenie dobrej poistnej zmluvy.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.next.cz, www.solodoor.cz, www.bydleni12.cz, www.securitymagazin.cz