Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 top stavieb dokončených v roku 2017

Napísal Róbert Bosák, 29.12.2017

Uplynulých dvanásť mesiacov si budeme pamätať aj ako ďalší silný rok, počas ktorého nebola núdza o architektonické nápady. Dôkazom je prehľad niekoľkých unikátnych stavieb, ktoré sa hneď po kolaudácii zaradili medzi top diela roku 2017.


Aj tento rok rástli po celom svete fascinujúce budovy, ktoré budú ešte dlho považované za to najlepšie, čo architektúra posledných rokov priniesla. Jedinečný dizajn, kreatívne prevedenie a ekologický prístup, to všetko zdobí hŕstku stavieb, ktoré sú nielen podľa nás tým najlepším, čo sa tento rok postavilo. 

 

Central Embassy & Park Hyatt Bangkok (Bangkok, Thajsko) – Prepychový komplex bol najočakávanejším hotelom roka, ktorý oslnil nielen dizajnom, ale aj energetickou efektivitou a flexibilným prevedením stavby, ktorej súčasťou je 7-poschodové nákupné centrum.

Zdroj: travelcommunication.net

 

Apple Park (Cupertino, USA) – V novej centrále Apple bude po ukončení sťahovania sídliť až 9 000 ľudí. Autori komplexu vybudovaného na 175-akrovom pozemku vsadili na spojenie kvalitatívneho nadštandardu s ekologickým profilom, vďaka čomu je kampus príkladom ako stavať kancelárie budúcnosti.

Zdroj: fastcodesign.com

 

Louvre Abu Dhabi (Abu Dhabi, SAE) – Vedenie parížskeho Louvre súhlasilo s otvorením pobočky slávneho múzea po dlhoročnom boji. Tá stojí na ostrove neďaleko Abu Dhabi, kde môže vyniknúť jej futuristický dizajn ukrývajúci najcennejšie umelecké rekvizity.

Zdroj: worldarchitecture.com 

Harbin Opera House (Harbin, Čína) – Ocenenia za top diela svetovej architektúry väčšinou získavajú budovy kultúrnych inštitúcií s nadčasovým vzhľadom. O prestížne ceny zabojuje aj sídlo novej opery v meste Harbin, do ktorej sa zmestí až 1 600 divákov.

Zdroj: iconeye.com

 

Neapol Afragola (Neapol, Taliansko) – Zaha Hadid stihla pred smrťou navrhnúť ešte pár unikátnych budov. Patrí medzi ne aj futuristická stanica pre rýchlovlaky, ktorá v lete oživila Neapol.

Zdroj: telegraph.co.uk

 

Villa Ypsilon (Foinikounta, Grécko) – Medzi najlepšími stavbami roka sa ocitol aj rodinný dom či v tomto prípade skôr luxusná rezidencia. Dizajn domu je v tvare povestného gréckeho „i,“ ktorý má tri ramená splývajúce s okolitým prostredím. Objekt je právom považovaný za najlepšiu juhoeurópsku rezidenciu roka.

Zdroj: inhabitat.com

 

Originálnych budov, ktoré priniesli svetovej architektúre inováciu a pokrok, je omnoho viac. To, ktoré z tohtoročných diel budú oficiálne zvolené za najlepšie, ukážu pripravované súťaže, ktoré budú prebiehať budúci rok. Vtedy už dokončia aj ďalšie diela, ktoré opäť posunú úroveň súčasnej architektúry vyššie. 

 

Text : Róbert Bosák

Foto : geeky-gadgets.com, travelcommunication.net, fastcodesign.com, worldarchitecture.com, iconeye.com, telegraph.co.uk, inhabitat.com