Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 osvedčených možností, ako ušetriť na spotrebe vody v domácnosti

Napísal Róbert Bosák, 23.03.2018

Pri príležitosti včerajšieho Svetového dňa vody nám príde vhod zopár užitočných tipov na úsporu pri jej spotrebe v domácnostiach. Aj zdanlivo malé a finančne zanedbateľné zmeny sa totiž podpisujú na celkovej ochrane jej zásob v krajine či dokonca vo svete.

Zdroj: theplanner.guru 


Odkaz Svetového dňa vody, ktorý si každoročne pripomíname 22. marca, si môžeme uctiť aj snahou o elimináciu plytvania najvzácnejšou tekutinou. Tento krok neprospeje len životnému prostrediu, ale poteší aj vašu peňaženku. Tá môže byť na konci roka o niekoľko desiatok eur ťažšia, a to aj vďaka týmto 6 tipom vedúcim k znižovaniu spotreby.

Zdroj: www.watersaver.cz


1. Nenechávajte vodu tiecť naprázdno - Zbytočnou chybou, ktorou plytváte stovky litrov vody mesačne, je jej vypúšťanie naprázdno. K nemu dochádza pri rôznych činnostiach od čistenia zubov po ručné umývanie riadu, kedy nevyužitá voda odteká do kanála a pripravuje vás o peniaze.

 

2. Investujte do úspornej sprchovej hlavice - K úspore vody neprídete len uprednostnením sprchovania pred kúpaním, ale aj uprednostnením úspornej hlavice pred tou klasickou, čím sa vám podľa predajcov podarí ušetriť až okolo 40 % vody.

 

3. Skúste pákové batérie s dobrým tesnením - Popri úspornej sprchovej hlavici si môžete zakúpiť aj špeciálne pákové batérie, ktoré disponujú dobrým tesnením, vďaka čomu sa vodou nebude plytvať pri kvapkaní z kohútika. V ponuke tohto typu batérií sa nájdu aj termostatické modely schopné riadiť nastavenie správnej teploty vody.

 

4. Pri umývaní riadu vsaďte na umývačku - Umývačka riadu nešetrí len čas a vynaloženú prácu, ale hlavne peniaze. Jej využívanie dokáže počas jedného umytia riadu znížiť celkovú spotrebu vody zhruba o tretinu, aj keď konkrétny výsledok je vždy individuálny.

 

5. Pri kúpe si vyberajte úsporné spotrebiče – Okrem umývačky riadu má vplyv na úsporu vody aj typ práčky. Podobne ako pri umývačke, aj tu sa odporúča sledovať energetický štítok, ktorý odhalí jej konkrétne vlastnosti a tým aj schopnosti podieľať sa na úspore vody.

 

6. Využívajte ekonomický splachovací systém – Splachovacie systémy využívajúce tlačidlá štart/stop alebo variant voľby úrovne splachovania sú ďalšou úspornou pomôckou. Inštalácia vás nevyjde viac ako pár desiatok eur a čo je najlepšie, kúpa nového WC nie je podmienkou.

Zdroj: www.domusweb.it 


Stačí zopár úsporných opatrení a vaše ročné náklady za spotrebu vody môžu byť hneď o niečo nižšie. Potvrdí to každý majiteľ domácnosti, v ktorej boli uplatnené aspoň niektoré osvedčené tipy. Pre ich uvedenie do praxe nemusíte minúť až tak veľa, takže odporúčame ich skúsiť, aby ste mohli sami na základe vlastnej skúsenosti posúdiť, či fungujú.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dekhnews.com, theplanner.guru, www.watersaver.cz, www.domusweb.it