Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

6 exkluzívnych vianočných stromčekov, ktoré zdobia svetové hotely

Napísal Róbert Bosák, 25.12.2018

Tradíciu navrhovania exkluzívnych vianočných stromčekov pre vybrané svetové hotely si poprední dizajnéri užili aj tento rok. Výsledkom ich práce sú originálne návrhy, ktoré (nielen) hosťom ukázali rôzne tváre dizajnu. Zopár týchto stromčekov z rôznych kútov sveta si získalo aj našu pozornosť.

Zdroj: www.pinterest.com


1. Claridge´s (Londýn, Veľká Británia) – Diane von Furstenberg

V srdci lukratívnej londýnskej štvrte Mayfair sídli 5-hviezdičkový hotel Claridge´s, v ktorom tento rok stojí ten najnetypickejší vianočný stromček, ak sa za vianočný vôbec považovať dá. Jedná sa o návrh skúsenej belgickej dizajnérky Diane von Furstenberg, ktorá uprednostnila netradičný dizajn podsvieteného listnáča v 3D farbách, ladiaceho s okolitým interiérom.

Zdroj: www.architecturaldigest.com


2. Le Royal Monceau (Paríž, Francúzsko) – Baptiste Pitou

Jeden z najluxusnejších hotelov vo francúzskej metropole prekvapí neobvyklým stromčekom každý rok. Domáci návrhár Baptiste Pitou taký pripravil aj pre aktuálnu sezónu, vďaka čomu zdobí vstupné priestory spomínaného hotela stromček otočený naopak. Návštevníkov neupúta len nezvyčajnou polohou, ale aj bohatou výzdobou v červenom štýle.

Zdroj: www.architecturaldigest.com


3. Four Seasons George V (Paríž, Francúzsko) – Jeff Leatham

V Paríži ostaneme aj pri druhom z hotelov, no teraz sa presunieme do Four Seasons George V. Práve v jeho priestoroch stojí hneď niekoľko stromčekov, ktoré sa pýšia priam kubickými tvarmi. Za návrhmi stojí dizajnér Jeff Leatham, ktorý navrhol štýlové stromčeky v červených a zlatých  prevedeniach, pričom niektoré z nich boli nainštalované ako rozpolené.

Zdroj: www.crystal-group.fr


4. The Upper House (Hongkong) – Michael Young

Britský dizajnér Michael Young stojí za návrhmi vianočných stromčekov v tomto hoteli už pár rokov. Tento rok prišiel s kovovým návrhom, ktorý síce pripomína skôr sopku, no vďaka snehobielemu náteru nemá od imitácie stromčeka až tak ďaleko. V hoteli má stáť minimálne do konca roka, kedy sa skončí aukcia spojená s jeho predajom za účelom zbierky pre charitu.

Zdroj: www.michael-young.com 


5. Public Hotel (New York, USA) – Ian Schrager

So skvelým nápadom prišiel opäť aj americký špičkový návrhár Ian Schrager. Ten dokázal pri návrhu stromčeka pre newyorský Public Hotel zužitkovať až 100 malých loptičiek, ktoré sú podsvietené LED svetlom. Vďaka tomu dokáže počas celého večera meniť farby, a to hneď v niekoľkých variantoch.

Zdroj: www.architecturaldigest.com 


6. Hotel de Paris (Monte Carlo) – spoločnosť Chopard

Šestku exkluzívnych vianočných stromčekov môžeme uzavrieť špeciálnym kúskom z Monte Carla. Na jeho vzniku a následnej výzdobe sa podieľal tím z firmy Chopard, ktorá je známa tiež ako výrobca luxusných švajčiarskych hodiniek. Vianočný stromček situovaný v samom centre vstupnej haly je najtradičnejší z návrhov, no pozornosť si vyslúžil skôr luxusnou zlatou výzdobou.

Zdroj: www.cinnamoncircle.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.architectulardigest.com

Foto: www.ilovenature.world, www.pinterest.com, www.architecturaldigest.com, www.crystal-group.fr, www.michael-young.com, www.cinnamoncircle.com