Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5th Avenue v New Yorku je stále najdrahšou nákupnou ulicou, Obchodná skončila 52.

Napísal Róbert Bosák, 17.11.2017

S rastúcou kúpnou silou spotrebiteľov sa zapĺňa aj zoznam svetových nákupných ulíc. Najnovšie mená sa však len ťažko dostanú na úroveň tradičných lokalít ovládajúcich rebríček najdrahších ulíc, ktorého aktuálne výsledky zverejnili pred pár dňami.   

 

Najdrahšie nákupné ulice sveta boli opäť hodnotené spoločnosťou Cushman & Wakefield, ktorá sa aj tento rok zamerala na spracovanie aktuálneho rebríčka. V ňom zhodnotila až 451 lokalít všeobecne považovaných za najlukratívnejšie nákupné ulice. Do zoznamu sa dostala aj bratislavská Obchodná ulica, ktorá si síce mierne polepšila, no za najlepšími stále zaostáva.

Zdroj: pixabay.com

 

Prvenstvo naďalej drží 5th Avenue v New Yorku

 

Počet obhájených prvenstiev, ktoré má newyorská 5th Avenue na konte, ani nemusíme rátať. Slávna ulica je aj podľa najnovších štatistík najdrahšou lokalitou tohto druhu, pričom nájom za priestory v tejto časti New Yorku stojí ešte o niečo viac ako pred rokom. Analytici z firmy Cushman & Wakefield vypočítali, že ročný prenájom za m2 stojí priemerne až 28 262€.

Zdroj: tripsavvy.com

 

Európske nákupné ulice si v rebríčku počínajú dobre

 

New Yorku ako jedinému šliape na päty hongkongská Causeway Bay, ktorá si s prenájmom 25 673€ za m2 ročne obhájila pozíciu z minulého roka. Tá však v prvej päťke tohto rebríčka uzatvára skupinu mimoeurópskych ulíc, pretože na ďalších troch popredných pozíciách sú už lokality zo starého kontinentu. Bronz sa ušiel londýnskej New Bond Street, ktorá z tretieho miesta zosadila Champs Élysées a medzi 5 najlepšími má svoju ulicu konečne aj Miláno.   

 

10 najdrahších nákupných ulíc sveta:

Ulica

Mesto

Ročný prenájom za m2

5th Avenue

New York

28 262€

Causeway Bay

Hongkong

25 673€

New Bond Street

Londýn

16 200€

Via Montenapoleone

Miláno

13 500€

Chams Élysées

Paríž

13 255€

Ginza

Tokyo

11 308€

Pitt Street Mall

Sydney

  9 422€

Myeongdong

 Soul

   8 598€

Bahnhofstrasse

 Zürich

   8 310€

Kohlmarkt

 Viedeň

   4 620€

Zdroj: airbnb.com 

Bratislava poskočila o 2 pozície, v regióne je najhoršia

 

Medzi 451 hodnotenými lokalitami sa ocitla aj naša metropola so svojou Obchodnou ulicou. Tá by sa však podľa mnohých nemala radiť do rebríčka najdrahších nákupných ulíc, pretože nedisponuje takým obšírnym zoznamom luxusných predajní ani najlepšími podmienkami pre spotrebiteľov. Napriek tomu si v tohtoročnom rebríčku polepšila a z minuloročnej 54.pozície sa posunula na 52.miesto. No ani to jej nepomohlo, aby v zozname metropol V4 neskončila posledná.

 

Rebríček nákupných ulíc v krajinách V4:

Ulica a miesto v rebríčku

Mesto

Ročný prenájom za m2

Na Příkopě (22.)

Praha

2 520€

Vaci utca (32.)

Budapešť

1 440€

Nowy Swiat (38.)

Varšava

1 020€

Obchodná ulica (52.)

 Bratislava

    540€

Zdroj: obchodnaulica.sk 

Veľké zmeny sa v aktuálnom rebríčku najdrahších nákupných ulíc neudiali. Vedúcu priečku obhájila newyorkská 5th Avenue, za ktorou nasleduje najvychýrenejšia hongkongská lokalita. Potešiť nás môže zlepšenie bratislavskej Obchodnej alebo dobré výsledky európskych miest, ktoré obsadili polovicu pozícií v prvej desiatke.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : topfashion.cz, pixabay.com, tripsavvy.com, airbnb.com, obchodnaulica.sk