Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

500 mil. € z Plánu obnovy pôjde na obnovu rodinných domov

Napísal Róbert Bosák, 12.03.2021

Z takmer 6-miliardového balíka, ktorý bude Slovensko čerpať v rámci Plánu obnovy, sa slušná čiastka ujde aj zeleným investíciám. K tým patrí aj obnova rodinných domov, na ktoré by malo ísť až 500 mil. €.

 

O vyčlenení sumy 500 mil. € na tento účel informoval tento týždeň minister Ján Budaj. Ten predstavil konečnú podobu rozdelenia 1 mld. €, ktorá ma byť v rámci peňazí z Plánu obnovy investovaná do projektov spadajúcich pod oblasť životného prostredia. Práve obnove domov sa z týchto zdrojov ujde najväčšia čiastka.

Zdroj: www.tasr.sk


Podpora až pre 40 000 rodinných domov

 

Vyčlenený balík bude majiteľom rodinných domov prerozdeľovaný v rámci projektu „Zelené domy“. Jeho cieľom je zníženie energetickej náročnosti týchto stavieb, ktorá by po ukončení projektu mala poklesnúť až o 30 %. Podariť sa to má vďaka obnove 40 000 domov po celom Slovensku, ktorých rekonštrukcia bude sčasti financovaná práve peniazmi z Plánu obnovy.  

 

Štát preplatí 50 % z celkových nákladov

 

Obnova 40 000 rodinných domov je víziou, ktorá sa môže, ale nemusí naplniť. Prekážkou sa môže stať maximálna výška dotácie, ktorú bude štát na komplexnú obnovu rodinných domov poskytovať. Podľa ministra preplatí najviac 50 % nákladov na rekonštrukciu, pričom horná hranica poskytovanej čiastky má byť 10 000 €.

 

Maximálna výška preplácaných nákladov sa ešte môže dodatočne zmeniť. Definitívne čísla budú známe až po schválení Plánu obnovy vládou. Po ňom sa záujemcovia o takúto formu štátnej pomoci dozvedia všetky podmienky ohľadom získania peňazí.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.minzp.sk

Zdroj foto: www.tasr.sk