Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5 tipov pre zriadenie vlastnej domácej posilňovne

Napísal Róbert Bosák, 22.02.2018

Dobre vybavené fitko nájdeme v každom väčšom meste. Napriek tomu mnohí túžia po vlastnej domácej posilňovni, v ktorej by si mohli kedykoľvek zacvičiť. Ak máte dostatok peňazí a priestoru, ktorý si viete zariadiť, splniť si tento sen môže byť ľahšie než sa zdá.

 

Domáce posilňovne dnes nie sú nič ojedinelé, obzvlášť ak si ich zriaďujú majitelia domov. Pri troche šikovnosti sa dajú zrealizovať aj v bytoch, no na to potrebujete voľnú izbu. Zopár tipov k tomu, aby ste túto prácičku zvládli bez nejakých väčších problémov, vám určite príde vhod, takže ak máte priestor a potrebné financie, smelo do toho.

 

1. Pripravte si voľný priestor

Mať k dispozícii dostatok voľného priestoru je alfou a omegou každého projektu realizácie vlastnej posilňovne. No nezabudnite na dôkladný návrh a naplánovanie konečného výsledku, pretože pri výbere vhodnej miestnosti nestačí sledovať len výmeru. Dôležitými faktormi sú aj akustika, presvetlenie, vetranie a zabezpečenie súkromia.

  

Zdroj: www.madebymood.com 


2. Výber posilňovacích strojov

Výber jednotlivých strojov bude závisieť hlavne od veľkosti a dispozície využitého priestoru. Práve jemu prispôsobte výber konkrétnych zariadení a zohľadnite nielen ich cenu a veľkosť, ale aj praktickú stránku a schopnosť maximálneho využitia. V byte máte pre svoju domácu posilňovňu obmedzené možnosti, takže odporúčame kupovať len tie najnutnejšie zariadenia.

 

3. Zostavte si finančný rozpočet

Zriadenie domácej posilňovne nie je lacná záležitosť, no všetko závisí od jej veľkosti a hlavne vybavenia. Ak máte vyriešený priestor, tak viete, koľko strojov a v akej maximálnej veľkosti ich doň môžete umiestniť. Pri tomto kroku odporúčame vsádzať iba na kvalitnejšie zariadenia, pretože cvičenie na nespôsobilých strojoch je rizikom pre vaše zdravie.

Zdroj: www.mixturehome.com


4. Zohľadnite ergonomické nároky

Mnoho ľudí, ktorí si budujú vlastné posilňovne, ignoruje dodržiavanie ergonomických zásad. Tie musia byť pri zriaďovaní takéhoto priestoru uplatnené kvôli ochrane zdravia a zachovaniu bezpečnosti. Medzi najdôležitejšie zásady patrí optimálne nastavanie výšky strojov k postave užívateľa a schopnosť vytvoriť si priestor pre bezproblémovú mobilitu pomedzi stroje.

 

5. Zabezpečte si pokoj a súkromie

Posilňovňu máte zariadenú a stroje pripravené, takže ostáva vám posledný krok k tomu, aby ste mohli zahájiť tréningový program. Na rad prichádza ešte zaistenie súkromia, nech vás nik neruší. To isté však platí aj naopak, takže odporúčame kvalitné dvere a v prípade okien aj ich dobré tesnenie. Niektoré zariadenia totiž nie sú najtichšie a mohli by rušiť spolubývajúcich či dokonca susedov.

 

Zdroj: www.bydleni.idnes.cz 


Posilňovňu máte hotovú, takže teraz sa môžete smelo pustiť do cvičenia. Želáme vám dostatok motivácie a veľa úspechov pri dosahovaní cieľov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: homesweethome.cz, madebymood.com, mixturehome.com, idnes.cz