Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5 tipov na rýchle a jednoduché čistenie kobercov

Napísal Róbert Bosák, 26.06.2018

Kto vsádza na parkety, linoleum či iné typy podláh, ten má pri upratovaní domácnosti o jeden „problém“ menej. Čistenie kobercov totiž nepatrí k najpríjemnejším domácim prácam, no tipy na ich efektívne čistenie môžu aj túto činnosť zmeniť na pohodovú.  

 

Rýchlejšie, účinnejšie a dokonca aj zdravšie, presne také sa môže stať čistenie kobercov, pri ktorom uplatníme niekoľko osvedčených tipov, ktoré fungujú v tisíckach domácností. 5 z nich odporúčame vyskúšať hlavne preto, že okrem zjednodušenia práce dokážu prispieť aj k tomu, aby si koberce udržiavali pekný vzhľad a boli viac antistatické a antialergické.

 

1. Kúpte si špeciálne hlavice na vysávač – Nie každý vysávač dokáže koberec čistiť do hĺbky, takže pri kúpe sa oplatí priplatiť pár eur za špeciálne hlavice. Tie koberec dobre prevzdušnia a zbavia ho aj roztočov, čo bude plusom pre ich vzhľad a zároveň aj pre vaše zdravie.

Zdroj: www.jomdeal.com 


2. Na koberec vysypte sódu – Absorpčné účinky bežnej kuchynskej sódy sa osvedčili aj pri čistení kobercov. V tomto prípade stačí vysypať sódu na jeho povrch a nechať ju pár hodín pôsobiť. Následne už len koberec poriadne vyluxujete a hneď bude o niečo čistejší.

 

3. Na nečistoty platí aj ocot a soľ – Podobne, pri niektorých materiáloch možno ešte lepšie, pôsobí aj ocot alebo obyčajná kuchynská soľ. Postup aplikácie je rovnaký ako pri sóde, takže opäť stačí vysypať soľ, resp. rovnomerne a v malých množstvách naliať trochu octu, a potom sa po chvíli čakania pustiť do dôkladného čistenia.

Zdroj: www.goodhousekeeping.com

 

4. „Masáž“ zemiakovým škrobom – K obľúbeným tipom na ekologické čistenie kobercov patrí aj ľudovo nazývaná masáž zemiakovým škrobom. Ten sa zmieša s jemnými mydlovými vločkami a vzniknutá zmes sa následne kartáčom rozotrie alebo skôr vmasíruje priamo do koberca. Čiastočky škrobu sa dostanú pod povrch, kde už dobre vedia, aká je ich úloha.

 

5. Účinné mokré čistenie – Ak vám nevadí čakanie na to, kým koberec vyschne, môžete ho vyčistiť aj vodou. Nijak mu nepoškodí ani jemný roztok namiešaný z vody a tekutého mydla, ktorý vyplaví na povrch rôzne nečistoty, no pozor na prehnané zmáčanie koberca. Nie preto, že bude dlho schnúť, ale kvôli vzniku zápachu a tvorbe plesní.

Zdroj: www.couchcleanersnewyorkcity.com 


Najúčinnejším tipom, ako dopriať kobercom poriadnu očistu a nemusieť sa pri tom narobiť, je zveriť túto prácu vybraným firmám. Tie dokážu zázraky, po ktorých budú koberce takmer ako nové, no často na to využívajú chemikálie či iné rizikovejšie prípravky. Aj preto odporúčame vsadiť na jednoduché domáce tipy, ktoré nie sú škodlivé a fungovali už u našich babičiek.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.allabout-building.com, www.jomdeal.com, www.goodhousekeeping.com, www.couchcleanersnewyorkcity.com