Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5 rozprávkových hotelov z Orientu

Napísal Róbert Bosák, 31.03.2018

Vzácne textílie, mramorové fontány, diela rešpektovaných umelcov či liečivé termálne kúpele. Nielen to zdobí mnohé arabské hotely, ktoré si získavajú pozornosť celého sveta pre svoju nezameniteľnú atmosféru pripomínajúcu rozprávkové príbehy z Orientu. 

 

Prepychové arabské hotely pripomínajúce paláce z orientálnych príbehov sú právom vnímané ako výkvet hotelovej architektúry. Tieto klenoty ponúkajú nielen pohodlie a služby najvyššej úrovne, ale aj jedinečnú atmosféru typickú pre Stredný východ. Niektoré z nich sú inšpiráciou pre hotelierov z celého sveta, no ako milovníkov cestovania a architektúry zaujali aj nás.  

 

Burj Al Arab (Dubaj) – Prvý 7* hotel na svete, ktorý sa s výškou 321 metrov drží v desiatke najvyšších hotelov sveta, sa preslávil najmä svojim tvarom imitujúcim plachetnicu. Nemenej známy je jeho vkusne vyzdobený interiér plný drahých materiálov a nočná svetelná inštalácia vytvárajúca efekty vody a ohňa.

Zdroj: www.getyourguide.com 


Zdroj: www.reserving.com


Hotel Emirates Palace (Abú Zabí) – Ďalší zo 7* hotelov, ktorý dýcha tradičným Orientom, no tentoraz v jeho najokázalejšom prevedení, stojí v Abú Zabí. Komplex, ktorého výstavba stála 2 miliardy eur, ponúka ubytovanie v 395 izbách, pričom väčšina z nich je dekorovaná zlatom. Jednotlivé chodby zas dýchajú mramorom starajúcim sa o charizmu celého objektu.

Zdroj: www.boardingarea.com

 

Zdroj: www.gha.com


Hotel Atlantis The Palm (Dubaj) – SAE ponúkajú viacero honosných objektov zariadených v rozprávkovom štýle. Pri ďalšom z nich sa vrátime do Dubaja, ktorého panorámu dopĺňa aj Hotel Atlantis The Palm. Ubytovací komplex s tvarom moderného plážového paláca nevyniká len mramorovými obkladmi a pozláteným interiérom, ale aj vlastným podmorským akváriom.

Zdroj: www.getaroom.com.au


Zdroj: www.pinterest.com


Hotel Mondrian (Doha) – Ak by sa malo v súčasnosti napísať pokračovanie príbehov z Tisíc a jednej noci v modernom ponímaní, autori by sa mohli pokojne inšpirovať napríklad v Hoteli Mondrian. Ten je už zopár rokov pýchou katarskej Dohy a vďaka spojeniu tradičného Orientu s umeleckými kubistickými prvkami vytvára na každom metri hotela exkluzívnu atmosféru.

Zdroj: www.wallpaper.com 


Zdroj: luxury.traveldailymedia.com


Hotel Madinat Mina A´Salam (Dubaj) – Päticu rozprávkových hotelov v orientálnom štýle môžeme uzavrieť ďalším atraktívnym dubajským palácom. Jedná sa o honosný objekt známy typickými prvkami ako mramorové obklady, pozlátené izby či kašmírové textílie. Dopĺňa tak zoznam rozprávkových hotelov z arabského sveta, ktoré lákajú na výnimočnosť tejto kultúry.

Zdroj: luxury.traveldailymedia.com


Zdroj: www.pinterest.com


Text: Róbert Bosák

Foto: www.agoda.com, www.getyourguide.com, www.reserving.com, www.boardingarea.com, www.gha.com, www.getaroom.com.au, www.pinterest.com, luxury.travelmediadaily.com