Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

5 inšpirácií na zriadenie vlastnej domácej knižnice

Napísal Róbert Bosák, 08.03.2018

Pri príležitosti „osláv“ mesiaca kníh sa možno niektorí rozhodnú pre zriadenie vlastnej knižnice. Pre tých máme niekoľko jednoduchých inšpirácií zo zahraničných domácností ozdobených týmito praktickými pomocníkmi vhodnými do obývačiek či iných izieb.

Zdroj: www.pin-insta-decor.com  

  

Zbierka kníh ako obývacia stena

  

Väčšina domácich knižníc sa stáva hlavnou súčasťou nábytkovej zostavy, obzvlášť pokiaľ sú zriadené v obývačkách. Mnohokrát sa jedná o dominantnú časť priestoru, ktorá neslúži len na praktické účely, ale spĺňa estetickú funkciu. Jej vzhľad, dispozícia a farba sú však príliš úzko prepojené s okolitým prostredím, čo môže pri návrhu pôsobiť trochu obmedzujúco.

Zdroj: www.home-designing.com 

 

Súkromná domáca čitáreň

 

V bytoch sú možnosti na zriadenie knižnice o niečo menšie ako v rodinných domoch, no ani to nemusí byť prekážkou, pokiaľ máte väčší byt s voľnou izbou, v ktorej si môžete navrhnúť súkromnú čitáreň. Okrem regálov plných obľúbených kníh vám postačí stôl a stoličky, ktoré umiestnite do stredu miestnosti. Túto izbu môžete zároveň využiť aj ako pracovňu či jedáleň.

Zdroj: www.theneotrad.com

 

Z fádnej chodby spoločenská miestnosť

 

Celkom obľúbenou alternatívou sú aj knižnice vytvorené v predsieni, vstupnej hale alebo na chodbe. Tento variant je však skôr pre majiteľov rodinných domov, ktorí disponujú takýmto priestorom. Pokiaľ sa v ňom doplnia herné a zároveň imidžové prvky, napríklad šachovnice, z fádnej miestnosti sa môže stať živý a rodinný priestor s hrejivou domácou atmosférou.

Zdroj: www.atelierristing.com

 

Luxusná rustikálna knižnica

 

Veľké obývačky v starožitnom štýle ponúkajú ideálnu príležitosť, ako si zariadiť rustikálnu knižnicu plnú prírodných materiálov ako drevo, koža alebo kovy. V kombinácii s viacerými koloniálnymi prvkami dokáže vzbudiť luxusný dojem, a to napriek dôrazu na minimalizmus číhajúci každým centimetrom priestoru.

Zdroj: www.freshhome.com

 

Nekonvenčnosť v znamení alternatívy

 

Posledná inšpirácia sa hodí najmä do nekonvenčných interiérov, kde nie je núdza o netradičné nadčasové nápady. Na alternatíve je najlepšie to, že nepozná hranice a len výnimočne sa radí k nejakému konkrétnemu štýlu. Preto sa stáva voľbou pre všetkých, ktorí chcú knižnicu podľa vlastných predstáv.

Zdroj: news.buzzbuzzhome.com 

 

Ak bola vlastná domáca knižnica odjakživa vašim snom, práve marcová atmosféra zasvätená knihám a čítaniu vás možno navedie k jej zriadeniu. Nápadov, ako si takýto priestor navrhnúť, je viacero, no všetko závisí od dispozície, priestrannosti a zariadenia danej miestnosti. Možno vám práve naše tipy uľahčia túto dizajnérsku prácičku, čoho výsledkom bude nová originálna knižnica vytvorená presne podľa vašich predstáv.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: huffingtonpost.com, home-designing.com, theneotrad.com, atelierristing.com, freshhome.com, news.buzzbuzzhome.com