Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

4 tipy na účinnú ochranu pred prehrievaním bytu

Napísal Róbert Bosák, 03.07.2018

Možností, ako počas tropických letných dní uniknúť pred vysokými teplotami, nie je až tak veľa. Jedna z nich sa spája s udržaním vhodnej mikroklímy v domácnostiach, kde sa  pred extrémnym teplom môžeme skryť.

 

Svieži vzduch, jemný prievan, príjemný chládok aj optimálna teplota, to všetko má prispievať k vyššej kvalite bývania. Pokiaľ tieto optimálne podmienky pravidelne neudržiavame, vysoké letné teploty nám tento komfort rýchlo zoberú. Aj preto prinášame zopár osvedčených tipov, s ktorými sa vám podarí chrániť byt či akýkoľvek iný priestor pred nežiaducim prehrievaním.

 

1. Klíma pomáha, no len pri nižších teplotách – Prítomnosť klimatizácie v domácnostiach je dnes celkom bežná. Aj keď v mnohých prípadoch je obrovským pomocníkom, pri vysokých teplotách sa stáva nepoužiteľná. Nakoľko jej teplota má byť nastavená o 3 až 7 stupňov menej ako vonku, pri extrémnych horúčavách sála teplý vzduch, čo obyvateľom veľmi nepomáha.

Zdroj: www.nationalgeographic.com 


2. Investícia do stropného chladenia sa oplatí – Omnoho lepším riešením ako klimatizácia je stropné chladenie, ktoré je šetrnejšie k zdraviu aj k spotrebe energie. Problém však spočíva vo vysokých nákladoch na jeho kúpu a následnú montáž, ktorá vyžaduje väčšie stavebné úpravy. Napriek tomu sa táto investícia oplatí minimálne kvôli zdravotnému hľadisku.

Zdroj: www.davesworldtravel.com


3. Prenikaniu tepla zabráni kvalitné tienenie – Prehrievaniu bytových priestorov má brániť aj tieniaca technika, či už v podobe roliet alebo žalúzií. Tie sú síce účinné voči prenikaniu tepla, no pokiaľ sú v nepriehľadnom prevedení, znemožní to prísun denného svetla do interiéru. To ale predajcovia riešia objednávaním flexibilnejších svetlých modelov.

Zdroj: www.granderoom.com 


4. Dostatok svetla zaistia ochranné fólie – To, čo nedokážu žalúzie alebo rolety, a teda brániť prehrievaniu bez obmedzenia prísunu denného svetla, sa podarí špeciálnym ochranným fóliám proti slnku. Tie najkvalitnejšie dokonca filtrujú UV žiarenie a tlmia silu prenikajúcich lúčov, vďaka čomu sa zachováva farba nábytku a iného zariadenia umiestneného v blízkosti okna.

Zdroj: www.next.cz 


Leto je v plnom prúde, takže horúčav si zrejme ešte užijeme do sýtosti. Pri aplikovaní (nielen) vyššie uvedených osvedčených tipov však môžeme konfrontáciu s extrémnym teplom zvládať omnoho lepšie, stačí ich vyskúšať a uviesť do praxe. Ak si doprajeme ešte sladké zmrzlinové pokušenia a vychladený drink, potom si tropickú atmosféru možno aj vychutnáme. 

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.dhgate.com, www.nationalgeographic.com, www.davesworldtravel.com, www.granderoom.com, www.next.cz