Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

4 najrozšírenejšie mýty o oknách

Napísal Róbert Bosák, 06.04.2018

Výmena okien sa nie vždy zaobíde bez chýb, ktoré môžu spôsobiť slabšie poznatky o ich vlastnostiach alebo praktickom využití. Platí to bez ohľadu na ich materiál, nakoľko s každým druhom okien sa spája pár mýtov, ktorými sa často nevedomky necháme zviesť.

 

Napriek tomu, že ročne sa v slovenských domácnostiach vykonajú tisícky výmen okien, stále sa nevyhýbame opakovaným chybičkám pri ich výbere, montáži a následnom využívaní. Tie vyplývajú najmä zo zaužívaných mýtov, ktorými sa chtiac-nechtiac neriadia len zákazníci, ale aj mnohí predajcovia.

 

1. Viac komôr, lepšie okno – Zákazníci priplácajú za viackomorové okná v domnení, že tým zvýšia kvalitu svojho okenného systému, no táto teória neplatí vždy. Celkový tepelný komfort totiž nezáleží od počtu komôr, ale od ich rozmerov a vzájomnej vzdialenosti. Občas dokonca nastáva opačný efekt a teplo sa pri viackomorových oknách skôr stráca ako udržiava.

Zdroj: www.myaurum.com 


2. Eurookná sú len drevené – Jeden z najväčších mýtov sa týka pojmu eurookno, ktorý si už tradične spájame výhradne s drevenými oknami. Ten však označuje všetky druhy okien, ktoré sa vyznačujú lepšími tepelno-izolačnými prvkami, teda masívnejšou konštrukciou, pevnejším rámom a izolačným dvojsklom, a to bez ohľadu na použitý materiál.

Zdroj: www.oknasirer.cz

 

3. Plastové okná nie sú ekologické – Plasty sú vnímané ako najškodlivejšie materiály, čomu sa nevyhli ani okná. Najkvalitnejšie modely však ponúkajú celú radu výhod, ktoré nešetria len peniaze, ale aj životné prostredie. Využitie plastu pri výrobe okna síce nepoprieme, no údržba bez toxických náterov a udržiavanie tepla vedúce k úspore energie hovorí v ich prospech.

Zdroj: www.scheelwindows.com 


4. Plastové okná podporujú plesne – Aj keď plesne sa najčastejšie vyskytujú v izbách, kde sú práve plastové okná, tie za ich vznik môžu len výnimočne. Ich šírenie podporuje zvýšená vlhkosť a nesprávne vetranie, ktoré s oknami priamo nesúvisia, samozrejme za predpokladu, že sú kvalitné a boli správne osadené.

Zdroj: www.gardiniawindows.co.uk 


Mýty spojené s využívaním okien majú v spoločnosti silný vplyv, no ak ich odhalíme, máme šancu nielen ušetriť, ale aj disponovať kvalitným okenným systémom zaisťujúcim pohodlie a bezpečnosť. Na to však potrebujeme trochu odborného pohľadu na ich vlastnosti a využitie v individuálnych podmienkach našej domácnosti.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.pinterest.com, www.myaurum.com, www.oknasirer.cz, www.scheelwindows.com, www.gardiniawindows.co.uk