Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

4 najdrahšie ulice sveta

Napísal Róbert Bosák, 29.06.2017

Luxusné butiky, drahé rezidencie, najvyššie mrakodrapy a koncentrácia najbohatších ľudí planéty. Presne to je bežný obraz 4 najdrahších ulíc sveta, ktoré na každom kroku dýchajú prepychom a ambíciami.

 

USA, Austrália a Japonsko, práve v týchto 3 krajinách sa nachádzajú najdrahšie ulice planéty. Ich charakter sa spája s veľkosťou a početnou návštevnosťou, čo z nich nerobí len najdrahšie, ale aj najfrekventovanejšie miesta na svete. A to bez ohľadu na to, že aj krátky pobyt v týchto štvrtiach by nás stál tisícky eur.

 

1.  5th Avenue (New York) – Slávna ulica dlhá neuveriteľných 11 kilometrov je výkvetom celého New Yorku. Nie nadarmo sa o nej hovorí ako o tepne, ktorou pulzuje život jedného z centier planéty. Nachádzajú sa na nej najznámejšie mrakodrapy, múzeá, obchodné centrá aj rezidenčné objekty.

Zdroj: youtube.com

 

2.  Times Square (New York) – Aj druhá najdrahšia ulica planéty sa nachádza v New Yorku, no v tomto prípade ide úroveň tunajších cien výrazne dole. To však platí len v porovnaní s 5th Avenue, nakoľko pri pohľade na ceny predávaných aj prenajímaných nehnuteľností v ďalších 2 super drahých uliciach je takmer 2-násobne drahšia. Veď len kancelárie sa tu predávajú za približne 19 000 USD za 1 m2.

Zdroj: nycgo.com 

3.  Wolseley Road (Sydney) – Trojicu najdrahších svetových ulíc uzatvára milionárska štvrť zo Sydney. Práve v jej útrobách stojí zhruba pätina najdrahších austrálskych nehnuteľností, čo je spôsobené najmä výbornou polohou neďaleko pláže. Lokalita vyniká viacerými vilovými zónami v tichom prostredí, kde neexistuje kriminalita.

Zdroj: sydneysothebysrealty.com

 

4.  Omotesando (Tokyo) – Najdrahšie ulice sveta nie sú len v anglo-americkom svete, jedna taká sa nájde aj v Japonsku. Ide o známy tokijský bulvár v centre metropoly, ktorý je právom považovaný za najlukratívnejšiu lokalitu v krajine. Nájom za 1 m2 sa tu pohybuje od 8000€, aj to platí len pri tých lacnejších objektoch.

Zdroj: travelog.me

 

Napriek tomu, že každá z týchto 4 ulíc má svoje nekopírovateľné prvky, všetky spája prepych a cit pre luxus. Aj keď dlhodobo patria na vrchol rebríčka najdrahších ulíc, ani zďaleka nie sú jedinými miestami, kde sa schádza celosvetová elita. Na chrbát im totiž dýchajú ďalšie štvrte z Dubaja, Paríža či viacerých čínskych miest známych rekordným tempom napredovania.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : fineartamerica.com, youtube.com, nycgo.com, sydneysothebysreality.com, travelog.me