Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3x slovenské naj – 3. časť: Najväčšie technické diela

Napísal Róbert Bosák, 15.04.2018

Seriál o naj z oblasti slovenských stavebných diel uzavrieme technickými dielami. Tých v našich končinách nájdeme viacero a niektoré z nich si získali významné prvenstvá aj na medzinárodnej scéne.

 

1. Čierny Váh – najväčšia a najvýkonnejšia vodná elektráreň

 

Liptovská nádrž zložená z dvoch priehrad je právom považovaná za slovenský technický div. Dielo s celkovým objemom 3,7 mil. m3 je najvyššie položenou a zároveň najväčšou vodnou elektrárňou Slovenska. Jej hornú časť nájdeme vo výške 1160 m. nad m., pričom s výkonom vyše 735MW nemá z hľadiska výkonu konkurenciu v celej strednej Európe.

Zdroj: www.youtube.com 


2. Valy – najvyšší most

 

Medzi top technické stavby (nielen) Slovenska sa radí aj diaľničný most Valy, ktorý sa ako súčasť diaľničného úseku D3 nachádza v pohraničnej obci Čierne pri Čadci. V jeho prípade ide o najvyšší most v strednej Európe, ktorého výška siaha až na úroveň 84 metrov a celková dĺžka sa natiahla na konečných 605 metrov.

Zdroj: www.youtube.com 


3. Branisko – najdlhší dopravný tunel

 

Trojicu slovenských technických diel a zároveň celý trojdielny seriál o našich top stavbách  s prívlastkom naj ukončíme práve Braniskom. Ide o cestný tunel na diaľnici D1 neďaleko Popradu, ktorý si s dĺžkou 4 975 metrov stále drží prvenstvo medzi najdlhšími slovenskými tunelmi. Predbehnúť by ho mohol tunel Višňové pripravovaný na rovnakej diaľnici, no ten je vo fáze výstavby, ktorej dokončenie je zatiaľ nedohľadne.

Zdroj: www.wikipedia.org 


Text : Róbert Bosák

Foto : www.youtube.com, www.wikipedia.org