Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3x slovenské naj – 1. časť: Najvyššie stavby

Napísal Róbert Bosák, 13.04.2018

Slovenské stavebníctvo má čo ponúknuť a mnohé z našich stavieb patria k unikátom aj v regióne strednej a východnej Európy. Viaceré z nich si postupne predstavíme v troch častiach seriálu o dielach s prívlastkom naj.

 

V prvej časti tohto trojdielneho seriálu sa pozrieme na naše slovenské stavby. Tie síce budovy v susedných krajinách neprerástli, no na tunajšie pomery je ich výška postačujúca. Vzhľadom na pripravované plány investorov sa na popredných priečkach nemusia držať dlho, no história si na význam týchto projektov spomenie vždy.

 

1. Televízna veža Kamzík (Bratislava)

Ak si odmyslíme všetky vysielače, továrenské komíny a veže jadrových elektrární, najvyššou slovenskou stavbou je televízna veža na bratislavskom Kamzíku. Tá sa s výškou 194 metrov vypína nad hlavným mestom celých 42 rokov.

Zdroj: www.wikipedia.org 


2. Panorama City (Bratislava)

Objektu s titulom Stavba roka 2016 sa podarilo zaradiť aj do trojky našich najvyšších budov. Projekt Panorama City ponúkajúci 605 bytov v dvoch 33-poschodových vežiach vyrástol do výšky takmer 113 metrov, čím sa stal najvyšším rezidenčným komplexom Slovenska.

Zdroj: www.mapio.net 


3. Budova NBS (Bratislava)

Nie je až tak veľa inštitúcií, ktoré sa môžu pochváliť sídlom v niektorej z najvyšších budov v krajine. V prípade centrálnej banky to ale platí dvojnásobne, pretože tá vykonáva činnosť z prostredia tretej najvyššej budovy dosahujúcej 111,6 metrov.

Zdroj: www.t-klima.sk 


V prípade prehľadu najvyšších slovenských stavieb o lídroch svojho regiónu hovoriť určite nemôžeme. Nebyť týchto bratislavských objektov, slovenská architektúra by ani neprekonala 100-metrovú výškovú hranicu. V nasledujúcich dvoch častiach sa však pozrieme na diela, pri ktorých výška nehrá žiadnu úlohu a ich „veľkosť“ vynikne aj v zahraničnej konkurencii.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : www.wikipedia.org, www.mapio.net, www.t-klima.sk