Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3x Orient v obývačke

Napísal Róbert Bosák, 13.08.2014

Prečo byť rovnaký ako väčšina a trošku sa neodlíšiť, nevybočiť z normy a nevychutnať si naplno krásu inakosti ? Veď originálnosť a netradičné prvky sú zveľadením každého interiéru a celému príbytku dodajú nový rozmer. O jedinečné doplnky so schopnosťou oživiť interiér nebola nikdy núdza v orientálnych obydliach, od ktorých sa inšpirujú aj našinci.

Zdroj: www.msa.sk


Ten, kto pozná orientálny štýl bývania vie, že interiér zariadený v tomto dizajne je úplne o niečom inom ako európsky svet dizajnu. Moderné, luxusne pôsobiace prvky nie sú vôbec doménou orientálnych príbytkov, pretože tie si zakladajú na detailoch, ktoré vynikajú v priestore iba so správnym zladením celého prostredia. Perzský koberec Vás nemôže očariť bez harmonických svietidiel a vhodnej farby na stenách. Takisto japonská stena nemá žiadny význam, keď bude súčasťou izby s veľkým plazmovým televízorom a bodovými svetlami. Elegancia celého orientálneho štýlu sa skrýva v synchronicite a prikladaní rovnakého dôrazu na každý doplnok miestnosti bez rozdielu ceny, veľkosti a materiálu.

Zdroj: www.origima.sk


Obývačka ako najvhodnejší priestor na hru s návrhom


Ak ste sa aj Vy rozhodli, že prinesiete svojmu bývaniu nový pohľad a nahradenie klasických stereotypných trendov niečim špeciálnym je Vašim cieľom, najlepšie sa takýto krok robí práve v obývačke. Centrum odpočinku, rodinnej pohody a súkromia si aspoň raz za čas pýta akúkoľvek zmenu, ktorá Vám prinesie spokojnosť z jej vylepšeného vzhľadu. S touto spokojnosťou sa zároveň spája komfort a pohodlie, ktoré musí obývačka jednoznačne ponúkať. No a dôvod prečo sa pri zahájení zmien môže začať s obývačkou je jednoduchý. Táto izba je tou najvhodnejšou miestnosťou na renováciu, návrhy a hry so zariaďovaním, pretože prináša priestor, rodinnú atmosféru a jej jednotlivé časti sa dajú krásne dekorovať.


3 najčastejšie štýly orientálnych obývačiek :


1. Indická pestrosť s tvorivými nápadmi


Zdá sa Vám odniekiaľ pestrofarebné spektrum s klasickým dreveným nábytkom po celom byte povedomé ? Určite si to skôr či neskôr spojíte s Indiou a jej originálnosťou. Indický ľud je odjakživa vychovávaný v múdrosti a zachovávaní kultúrnych tradícií a poznatky o vibráciách jednotlivých farieb im je známy. Správna kombinácia rôznych odtieňov je typická pre tento interiérový štýl a v spojení s dreveným staromódnym nábytkom vytvára typické orientálne bývanie. Nápadov na zariadenie obývačky pomocou tvorivosti a prirodzeného zladenia farieb nie je nikdy dosť a India so svojou kultúrou môže byť peknou inšpiráciou.

Zdroj: www.homemag.sk


2. Arábiu prinesie vzácny textil po celej miestnosti


Arabské krajiny sú po celom svete známe svojim vzťahom k vzácnym textíliám a láskou k tomuto odvetviu. Kašmír, satén, hodváb alebo ďalšie z vyhľadávaných materiálov sú obľúbené práve v tomto kúte sveta a sú nezameniteľnou súčasťou arabských obývačiek, v ktorých pokrývajú sedačky, obklopujú dekorácie a starajú sa o výzdobu detailných miest. Aj najznámejšie koberce, perzské, majú pôvod v okolí Iránu, takže skoro celý tento región je kolískou luxusných látok. S niektorým z týchto materiálov si môžete vyzdobiť aj svoju obývačku a je stopercentne isté, že to dodá Vášmu domovu orientálny vzhľad s arabským nádychom. 

Zdroj: www.seneca.sk


3. Minimalizmus prišiel z Číny a Japonska


Čínske a japonské interiéry vedia presne ako využiť priestor v obývačke nielen úsporne, ale hlavne harmonicky. Interiéry zariadené v tomto východnom duchu patria medzi najútulnejšie a dokážu vytvoriť skutočne príjemnú atmosféru. Málo nábytku a ešte menej zbytočností s presne zvolenými farbami, to je štýl vhodný pre každého milovníka jednoduchosti, v ktorej sa ukrýva tajomstvo pokoja. Okrem toho, tieto národy dobre poznajú princíp spokojného bývania prameniaceho z feng-shui učenia, takže sa netreba čudovať, že v záujme nájdenia vnútornej pohody spojenej s komfortným bývaním sa nechávajú týmto orientálnym dizajnom inšpirovať aj naši ľudia. 

Zdroj: www.living.cz


Interiérový dizajn z Indie, arabských krajín a Číny s Japonskom sú tou najlepšou motiváciou ako priniesť svojmu domovu jedinečné čaro. Počet takto zariadených bytov je u nás minimálny, ale o to viac cenný. Každý z týchto troch štýlov má v sebe niečo nenahraditeľné a ktorý z nich Vás najviac priťahuje, ten môže mať zaslúžené miesto vo Vašom obydlí. Mať orientálnu obývačku je každopádne prínosom, veď sami uvidíte dojmy hostí, ktorí sa v takej obývačke ocitnú prvýkrát.


Text : Róbert Bosák

Foto : msa.sk, origima.sk, homemag.sk, seneca.sk, living.cz