Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3D dom z Milána vyrástol za rekordné 2 dni

Napísal Róbert Bosák, 26.05.2018

Včera kolekcia unikátnych 3D stoličiek, dnes projekt celého rodinného domu. Za ďalším príkladom toho, ako rýchlo a jednoducho sa dá vyrábať, resp. stavať pomocou 3D tlače, sa presunieme do talianskeho Milána.


Stačí potrebný kapitál, betónová 3D tlačiareň a pár dní voľného času, aby sa výsledkom tohto spojenia stalo komfortné bývanie v ekologickej stavbe šetriacej náklady aj životné prostredie. Receptom na úspech je uplatnenie 3D tlače, ktorá čoraz častejšie ukazuje svoje svetlé stránky.  Potvrdí to aj majiteľ domu 3D Housing 05, ktorému ušili či skôr „vytlačili“ bývanie na mieru.

Zdroj: www.smartcitiesworld.net


Realizácia sa stihla za rekordné 2 dni

 

Okamžitá realizácia trvajúca len niekoľko hodín bola hlavnou devízou 3D tlače už pri prvých projektoch, na ktorých sa podieľala. Inak tomu nie je ani dnes, čoho dôkazom je aj spomínaný 3D dom z talianskeho Milána. Ten sa práve vďaka špeciálnej betónovej 3D tlačiarni schopnej aplikovať jednotlivé vrstvy rýchlotuhnúcej malty podarilo postaviť za rekordných 48 hodín.

Zdroj: www.cybe.eu 


Jeden z najväčších 3D domov vôbec

 

Predošlé projekty 3D rodinných domov neboli zvyknuté na priestrannosť a rozľahlú obytnú plochu. Aj preto je objekt s výmerou 100 m2 jedným z najväčších, aké boli touto stavebnou metódou zrealizované. Viacej priestoru zasadeného medzi oblé steny umožnilo architektom navrhnúť prepracovanú dispozíciu zaisťujúcu komfortné bývanie na dosť slušnej úrovni.

Zdroj: www.curbed.com 


Interiérový dizajn v novom 3D dome

 

Návrh interiéru sa zameral na efektívne zladenie zariadenia s oblými betónovými stenami v neutrálnych tónoch. Dizajnéri využili otvorené možnosti a priestory kuchyne, kúpeľne aj spálne zariadili nielen útulne a úsporne, ale hlavne štýlovo.

 

Kuchyňa

Zdroj: www.curbed.com


Kúpeľňa

Zdroj: www.curbed.com


Spálňa

Zdroj: www.3dprintingindustry.com


Rastúci dopyt po moderných 3D domoch stúpa úmerne s tým, ako sa potvrdzujú ďalšie nové výhody takýchto príbytkov. V prípade 3D Housing 05 môžeme vyzdvihnúť aj mobilitu, ktorá dáva majiteľom možnosť dom rozobrať a znova ho vybudovať na inom mieste, čo v spojitosti s rýchlou a ekologickou realizáciou dopĺňa pestrý zoznam pozitív „stavieb budúcnosti.“

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.crisalidepress.it, www.smartcitiesworld.net, www.cybe.eu, www.curbed.com, www.3dprintingindustry.com