Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3 zaujímavé stavby z osmičky hokejových veľmocí (1. časť – skupina A)

Napísal Róbert Bosák, 15.05.2019

Hokejový šampionát je v plnom prúde a šestnástka tímov bojuje o čo najlepšie výsledky. My ale necháme hokej hokejom a zameriame sa skôr na pár zaujímavých stavieb, ktoré sú  pýchou účastníckych krajín, presnejšie osmičky hokejových veľmocí. V 1. časti nás čakajú 4 štáty z košickej skupiny A. 

 

Kanada

CN Tower  (Toronto) – Viac ako 553-metrová televízna a zároveň turistická veža z Toronta je najvyššou svojho druhu na celej západnej pologuli a 3. najvyššou na svete.

Zdroj: AssetBurned


Parliament of Canada (Ottawa) – Novogotický komplex sídliaci na tzv. Parlamentnom vrchu je stavebným veľdielom, vyzdobeným cennými umeleckými exponátmi, zvonku aj zvnútra.

Zdroj: Saffron Blaze


Absolute World (Mississauga) – 50 a 56-poschodové dvojčatá boli v roku 2012 vyhlásené Radou pre výškové budovy a mestské prostredie (CTBUH) za najlepší nový mrakodrap roka.

Zdroj: Jamez42


USA

Socha slobody – 205-tonová socha siahajúca do výšky 93 metrov je symbolom New Yorku a zároveň USA už od 19. storočia.

Zdroj: Don Ramey Logan


Biely dom – Ďalšiu z amerických top stavieb nájdeme vo Washingtone. Biely dom so svojou super známou Oválnou pracovňou je od roku 1800 sídlom amerických prezidentov.

Zdroj: www.pixabay.com


Empire State Building (New York) – Žiadny z amerických mrakodrapov nie je takým silným symbolom ambícií ako 102-poschodová newyorská veža, kedysi najvyššia budova sveta.

Zdroj: www.pixabay.com


Fínsko

Fínske národné divadlo (Helsinki) – Neprehliadnuteľným klenotom fínskej architektúry je historická budova národného divadla, ktorá zdobí staré jadro priamo v centre metropoly.

Zdroj: Paasikivi


Katedrála evanjelickej cirkvi (Helsinki) – Helsinki ako centrum náboženského života v štáte ponúkajú prehliadku viacerých pekných kostolov. Takým je aj miestna evanjelická katedrála.

Zdroj: Alvesgaspar


Hartwall Arena (Helsinki) – Fíni sa za lásku k hokeju nikdy nehanbili, skôr naopak. Ak by mali vyberať 3 najslávnejšie budovy práve oni, mnohí by tam zaradili aj hokejovú Hartwall arénu.

Zdroj: Löfbergs


Slovensko

Naše top stavby veľmi predstavovať netreba. Známe sú nám z kníh, z internetu aj z osobných návštev. Napriek tomu sme vybrali 3, ktoré si v zahraničí okamžite spoja so Slovenskom.

Bratislavský hrad (Bratislava)

Zdroj: www.pixabay.com


Pyramída SRo (Bratislava)

Zdroj: Thomas Ledl


Bojnický zámok (Bojnice)

Zdroj: www.pixabay.com


Už zajtra nás čaká výber ďalších zaujímavých diel z krajín, ktoré vládnu hokejovému svetu. Presunieme sa za nimi do bratislavskej skupiny B, odkiaľ sa postupne vyberieme do 4 štátov z druhej turnajovej skupiny.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: AssetBurned, Saffron Blaze, Jamez42, Don Ramey Logan, www.pixabay.com, Paasikivi, Alvesgaspar, Löfbergs, Thomas Ledl