Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3 top materiály na výrobu krajších a originálnejších vypínačov

Napísal Róbert Bosák, 20.09.2019

Malé, no pre celkový dojem z interiérového dizajnu rovnako významné ako iné doplnky. Reč je vypínačoch, ktoré sa môžu podieľať na krajšom a originálnejšom vzhľade našich domácností. Obzvlášť v prípade vypínačov a ich krytov vyrobených z materiálov ako drevo, betón či keramika.   

 

Drevo – Atraktívny dizajn s pestrou paletou hnedých odtieňov od svetlých po tie najtmavšie. Nielen to prinášajú drevené vypínače a ich kryty, či už tie zo skutočného dreva, alebo len jeho imitácie. Obľúbené nie sú iba kvôli dizajnu, ale aj pre dostupnú cenu, veď takýto vypínač sa dá zohnať aj za 3 €. Mínusom je slabšia odolnosť voči prasknutiu, poškrabaniu alebo iným mechanickým poškodeniam.

Zdroj: aliexpress.com 


Betón – Prítomnosť betónových prvkov je v našich domácnostiach čoraz častejšia. Svedčí o tom aj rastúci dopyt po vypínačoch z tohto materiálu. Na rozdiel od tých drevených si však za nich treba trochu priplatiť, čo ale prinesie vyššiu kvalitu a viac odolnosti. Betónový rámček na vypínači je zároveň zárukou pekného dizajnu, aj keď v porovnaní s drevom pôsobí o niečo chladnejšie.

Zdroj: www.obzor.cz 


Keramika – Tretí z materiálov, ktorý je vo výrobe vypínačov a ich krytov stále obľúbenejší, je práve keramika. Tá sa vyznačuje obrovskou variabilitou, vďaka ktorej môžu výrobcovia prichádzať s rôznymi tvarmi, formátmi alebo farebnými prevedeniami, napríklad tými ručne maľovanými. Okrem klasického vzhľadu sú v móde aj imitácie iných materiálov, medzi ktorými vynikajú hlavne atrapy dreva.

Zdroj: stonewallplates.com 


3 uvedené materiály nie sú zďaleka jediné, ktoré slúžia na výrobu vypínačov. Okrem dobre známeho plastu sa na ich výrobu využíva aj sklo alebo kameň. V obidvoch prípadoch však ide o drahšie produkty, navyše s menšou dostupnosťou na slovenskom trhu.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj foto: Cindy Syring, aliexpress.com, www.obzor.cz, stonewallplates.com