Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3 nové nekonvenčné kolekcie zo sveta nábytku

Napísal Róbert Bosák, 20.04.2018

Výrobcovia nábytku sa naďalej snažia o originálne a nekopírovateľné výtvory. Mnohým z nich sa podarí prísť s nekonvenčnými nápadmi, ktoré svojim spracovaním a využitými materiálmi doslova šokujú.

 

Interiérový dizajn je aj o tom, aby posúval hranice, ukazoval nemožné, ba dokonca vzbudil vášne. Platí to aj pri návrhoch netradičných nábytkových zostáv, ktoré sa často zhostia úlohy extravagantných bytových doplnkov. 3 nové kolekcie, ktoré bez váhania prekračujú hranice pochopiteľného, nie sú alebo v najbližšej dobe nebudú ozdobou viacerých výstav náhodou.  

 

Salts (Erez Nevi Pana, Izrael/Holandsko) – Na aktuálne prebiehajúcich veľtrhoch dizajnu v Miláne predstavili tú najnekonvenčnejšiu kolekciu, aká bola za posledné mesiace navrhnutá. Ide o stoličky, ku ktorých výrobe sa využilo drevo a soľ z Mŕtveho mora. Celý proces výroby prebiehal ponorením dreveného skeletu pod hladinu, čím sa obalil vrstvou stuhnutej soli.

Zdroj: www.dezeen.com


Zdroj: www.artwort.com

 

Stüda (Moow, Taliansko) – Dizajnéri z Apeninského polostrova využili popularitu stavebníc LEGO a na princípe ich realizácie navrhli netradičnú kolekciu nábytku do detských izieb. Na jeho povrchu sa totiž nachádza modulárna plocha slúžiaca ako základňa pre skladanie dielov imitujúcich kocky z LEGA, čo umožní nábytku neustále meniť svoje podoby.

Zdroj: www.hypekids.com


Zdroj: www.cuteandkids.com


Drum Barrel Furniture (Drum Barrel Furniture, Česko) – Aby nebolo uletených nápadov na realizáciu nábytku z netradičných prvkov málo, istá česká firma začala navrhovať taburety a kreslá z nevyužívaných priemyselných sudov. Kolekcia nesúca názov zakladateľskej firmy bude premiérovo vystavená na májovom podujatí Prague Design Week 2018.

Zdroj: www.barrelfurniture.eu


Zdroj: www.barrelfurniture.eu


3 novinky z oblasti nábytkárstva majú čo ukázať minimálne po stránke estetiky a kreatívneho spracovania nápadu. Vo všetkých prípadoch je však otázne ich praktické využitie, čo z daných kolekcií robí skôr zberateľské umelecké kúsky ako bežný nábytok do domácností.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.curbed.com, www.dezeen.com, www.artwort.com, www.hypekids.com, www.cuteandkids.com, www.barrelfurniture.eu