Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3 neuveriteľné inšpirácie domov vybudovaných z fliaš

Napísal Róbert Bosák, 20.02.2017

Návrat k úsporným a jednoduchým stavebným materiálom je v súčasnej dobe stále viac v móde. Výber niektorých z nich sa nám zdá až neuveriteľný, čo platí aj v prípade fliaš. 3 inšpirácie, ktoré si dnes predstavíme, však potvrdzujú, že fantázia nepozná hranice.

 

Vyžaduje to veľa námahy, no odmenou sú nižšie náklady. Treba si zvyknúť na skromnosť, no o to väčšie môže byť potešenie z originality. Domy vybudované z fliaš totiž nepatria k dielam dobýjajúcim svet architektúry luxusom ani atraktivitou. Pri realizácii a následnom obývaní ide skôr o príbeh a myšlienky, ktoré s danými domami súvisia, a práve to ich robí výnimočnými.

 

Dom zo šampanského na bratovu pamiatku (Čeljabinsk, Rusko)

 

S realizáciou domov z fliaš sa spája viacero príbehov, no za máloktorými stojí taký hlboký príbeh ako za domom z ruskej dedinky pri Čeljabinsku. Otec a syn Ilčibajevovci tam postavili dom z 12 000 fliaš šampanského na počesť syna a brata, kvôli tragickej nehode nestihol svoj návrh domu z fliaš uskutočniť.

Zdroj: odditycentral.com   

 

Zdroj: odditycentral.com


Dedinka starkej Prisbrey-ovej z fliaš (Kalifornia, USA)

 

Za druhou inšpiráciou pôjdeme na druhú stranu zemegule, pričom zalovíme trochu v histórii. V americkej Kalifornii totiž už vyše 60 rokov stojí Bottle Village Grandma Prisbrey, čo je oficiálny názov osady plnej domov vybudovaných výlučne zo sklenených fliaš. Netradičná dedinka sa stala národnou kultúrnou pamiatkou a dodnes priťahuje turistov z celého sveta.

Zdroj: phillymagicgardens.org  


Zdroj: pinterest.com

 

Dizajn domu ozdobili vrchnáky z fliaš (Karmarchaga, Rusko)

 

Pri poslednej inšpirácii sa vrátime do Ruska, kde sa z budovania domov pomocou fliaš začína stávať akýsi prvok novodobej ľudovej architektúry. Svoje o tom vie aj Oľga Kostina, ktorá je jednou z priekopníčok nového umeleckého smeru. Svoj vlastný dom totiž ozdobila farebnými vrchnákmi z plastových fliaš. Použila ich okolo 30 000 a výsledok stojí za určite za to.

Zdroj: pinterest.com



Zdroj: pinterest.com

 

Podobne navrhnuté domy síce nenájdeme tak ľahko, nakoľko všetky 3 sú už len kvôli svojmu príbehu unikátom, no princíp výstavby  takýmto spôsobom je príznačný pre viacero budov po svete. Za inšpiráciou nemusíme chodiť ďaleko, veď v susednom Česku sa pár alternatívnych príbytkov tohto typu nájde tiež a je len  otázkou času, kedy nejakú vzniknú aj u nás.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : obnova.sk, odditycentral.com, worthytales.net, phillymagicgardens.org, roadarch.com, pinterest.com