Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3 materiály, ktoré „schladia“ vašu domácnosť

Napísal Róbert Bosák, 04.08.2018

Zdolávajú najnovšie trendy, jedinečnou charizmou si získavajú srdcia kupujúcich a ich kvalitatívna úroveň patrí k najlepším na trhu. Navyše, ich vyžarovanie sa pohrá s vašimi zmyslami tak šikovne, že vás v týchto pekelne teplých dňoch dokážu aj trochu schladiť.

 

Nerez, kameň aj betón, materiály, ktoré boli ešte nedávno vnímané skôr ako stavebné prvky vhodné akurát do exteriérov. Dnes je z nich vyhľadávaná alternatíva voči bežným doplnkom z plastov alebo keramiky, ktorým napriek viacerým výhodám chýba pomyselný chladný šarm. Ten oceníme najmä počas letných horúčav, kedy stačí krátky pohľad alebo letmý dotyk, aby  sme aj v pekelných teplotách pocítili závan osviežujúceho schladenia.

 

Flexibilný nerez – Kvalitatívne vlastnosti chladnej ocele poznali už v dávnych dobách, kedy z nej vyrábali všetko od kuchynských doplnkov po zbrane. S tým sa ako osvedčený materiál vyprofiloval aj nerez, ktorý je v súčasnosti využívaný vo viacerých podobách. Stretávame sa s ním najmä pri kuchynských doskách, kovaniach na dvere či zábradliach na schodiskách.

Zdroj: www.pinterest.com 


Plusy a mínusy nerezových doplnkov:

+ odolnosť voči škrabancom

- vyššia obstarávacia cena

+ ideálny na sanitárne zariadenie

- nehodí sa do všetkých izieb

+ nemá problémy s vlhkosťou

 

Zdroj: www.trendir.com 


Charizmatický kameň – Ak pôsobí nerez chladne, v prípade kamenných doplnkov to platí dvojnásobne. Na to ale potrebujeme prvky z prírodného kameňa, ktoré na rozdiel od umelých imitácií patričným studeným dojmom skutočne pôsobia. Iné to nie je ani v otázke elegancie, nakoľko atrapám chýba prirodzený šarm, aký vyžaruje len skutočný mramor, travertín či žula, najlepšie ak je kombinovaný ešte aj s tehlou.

Zdroj: www.impressiveinteriordesign.com 


Plusy a mínusy kamenných doplnkov:

+ vkusný chladný vzhľad 

- môže pôsobiť jednotvárne

+ zdraviu neškodný materiál

- za prírodný kameň sa pripláca

+ široká škála druhov kameňa

 

Zdroj: www.crashthearias.com 


Betón na elegantný spôsob – Voči betónu sa ako materiálu vhodnému do interiérov vznáša najviac predsudkov. Pravda je, že jeho využitie v domácnostiach spĺňa estetickú funkciu len v podobe rôznych upravených druhov pohľadového betónu. Tie dokážu vniesť do príbytkov skutočný osviežujúci pôvab dýchajúci priam škandinávskym chladom.

Zdroj: www.polychromo.gr 


Plusy a mínusy betónových doplnkov:

+ nezraniteľná kvalita

- môže pôsobiť neútulne

+ veľmi dobrá tvarovateľnosť

- nehodí sa k drevu a keramike


Zdroj: www.pinterest.com


Napriek tomu, že tieto 3 materiály sú spájané s chladom a vzbudzovaním studených dojmov, existujú možnosti ako z nich spraviť útulného spoločníka. Stačí nájsť tie správne kombinácie s farbami a zariadením v domácnosti, a potom si budete môcť vychutnávať rodinné teplo aj v interiéri vyzdobenom nerezom, kameňom či betónom, a to aj v zime. 

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.bobvila.com, www.pinterest.com, www.trendir.com, www.impressiveinteriordesign.com, www.crashthearias.com, www.polychromo.gr