Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

3 hotelové projekty, ktoré zmenia dovolenku v horách na jedinečný zážitok

Napísal Róbert Bosák, 26.12.2018

Sviatočné dovolenky v horách sú obľúbené po celom svete. O ich prežitie v duchu peknej vianočnej atmosféry sa starajú nadštandardne vybavené hotely, ktoré na mape horských stredísk pribúdajú každý rok. 3 atraktívne projekty, ktoré zabodovali svojím dizajnom, vybavením či dokonca polohou, ovládli ubytovacie a cestovateľské portály aj túto zimu.

 

Nároky na estetickú stránku a funkčné vybavenie horských hotelov sú stále vyššie. Vedia to aj autori 3 zaujímavých projektov, ktoré si v poslednom čase získali pozornosť celej hotelierskej komunity. Každý z hotelov totiž ponúka exkluzívny dizajn, nadštandardné funkčné vybavenie či schopnosť disponovať najvyššou energetickou efektivitou.  

 

1. Zallinger (Bolzano, Taliansko)

 

Drevo a hory patria neodmysliteľne k sebe, o čom svedčí aj hotelová výstavba v talianskych Alpách. Tie oživil štýlový horský hotel Zallinger, ktorý sa len nedávno stal pýchou Južného Tirolska. Pozornosť si vyslúžil svojím prevedením, o ktoré sa postarali 2 vzájomne prepojené chaty poskladané zo špeciálnych drevených kvádrov.

Zdroj: afasiaarchzine.com 


Cieľom realizácie malebného ubytovacieho komplexu v nadmorskej výške 2200 metrov bolo rozšírenie nedostatočných hotelových kapacít. Priestory v susednej chate Zallinger Hut totiž dlhodobo nepokrývali dopyt turistov, ktorí si chceli užiť lyžovačku alebo turistiku v stredisku Alpe di Suisi. V novom objekte tak nájdu ešte komfortnejšie ubytovanie obohatené o vínnu pivnicu, kaviareň a spoločenskú sálu.

Zdroj: www.world-architects.com


2. Flying Nest (Avoriaz, Francúzsko)


Obľúbené lyžiarske stredisko Avoriaz ponúka viacero možností ubytovania. Žiadna z nich ale doposiaľ nedala hosťom šancu vyskúšať si pobyt v alternatívnom komplexe z kontajnerových buniek. Práve projekt Flying Nest im ponúka túto netradičnú príležitosť priamo v centre tejto lokality.

Zdroj: www.tourmag.com


Zostava niekoľkých poskladaných lodných kontajnerov umožnila autorom projektu vytvoriť energetický komplex, ktorý vďaka spojeniu dreva a oceľových konštrukcií ladí s prostredím. Pre lepší pôžitok z ubytovania v tomto nádhernom prostredí má každý kontajner, ktorý tvorí jeden samostatný apartmán, veľké presklené okno umožňujúce výhľad na okolité Alpy.

Zdroj: thespaces.com


3. Svart Hotel (Meløy, Nórsko)

 

Posledný z hotelov je na rozdiel od vyššie uvedených projektov zatiaľ iba na papieri. Už prvé vizualizácie však dokazujú, že pôjde o unikát, aký na hotelovej mape doposiaľ nenájdeme. Ide o panoramatický objekt v prstencovom tvare, ktorý vyrastie hneď v blízkosti polárneho kruhu. Hostia si tak budú môcť užiť jedinečné scenérie arktickej prírody plnej štítov a ľadovcov.

Zdroj: www.svart.no 


Poloha pri ľadovci Svartisen a netradičný prstencový tvar nie sú všetkým, čím sa tento hotel zapíše do povedomia verejnosti. Jeho hlavnou črtou má byť maximálna energetická efektivita, v rámci ktorej dokáže vyrobiť viac energie ako jej spáli. Ak sa projekt podarí postaviť, pôjde vôbec o prvý tzv. energeticky pozitívny hotel na svete.

Zdroj: www.svart.no 


Kým v prvých 2 hoteloch máte možnosť stráviť dovolenku už túto sezónu (za predpokladu, že apartmány nie sú obsadené), v hoteli pri polárnom kruhu sa vám to podarí najskôr až o 3 roky. Nórsky unikát totiž plánujú otvoriť v roku 2021, čím by sa zároveň mohla zahájiť nová éra výstavby hotelov.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.homecrux.com, afasiaarchzine.com, www.world-architects.com, www.tourmag.com, thespaces.com, www.svart.no