Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

21. kolo projektu Zelená domácnostiam už v utorok 13. marca

Napísal Róbert Bosák, 09.03.2018

Štátna podpora kúpy zariadení obnoviteľných zdrojov (OZE) pokračuje. Už o pár dní sa spustí ďalšie kolo projektu Zelená domácnostiam, v ktorom sa udelia poukážky pre žiadateľov z regiónov mimo hlavného mesta.

 

Prvé tohtoročné kolá projektu Zelená domácnostiam sú za nami a záujemcov o podporu kúpy malých OZE čaká pokračovanie bohatého programu. Do najbližšieho kola totiž nezostáva ani týždeň a majitelia rodinných domov (s výnimkou tých v bratislavskom regióne), ktorí by radi získali podporu pri financovaní kúpy úsporného kotla, majú ďalšiu šancu.

Zdroj: www.kotlenabiomasu.com

 

Nasledujúce 21.kolo je na programe už budúci utorok

 

Ďalšie z tohtoročných kôl, v celkovom poradí celého projektu 21., prebehne hneď na budúci týždeň. Prideľovanie poukážok bude zahájené utorok 13. marca v tradičnom dopoludňajšom čase. Vyčlenená alokácia dosiahne hranicu 2,35 mil. €, čo dá možnosť získať štátnu podporu na kúpu OZE stovkám žiadateľov.  

 

Podporovať sa budú kotly na biomasu mimo Bratislavy

 

Na rozdiel od minulého kola, teraz sa budú poukážky prideľovať žiadateľom žijúcim mimo Bratislavy a jej okolia. Zmení sa aj predmet podpory, ktorým budú iba kotly na biomasu, nie všetky zariadenia na výrobu tepla. Najbližšie kolo bude zároveň posledné mimobratislavské, ktoré sa uskutoční v marci, takže žiadatelia z týchto regiónov si na ďalšiu šancu pár týždňov počkajú. 

 

Po slabšom poslednom kole sa očakáva rýchly proces

 

Očakávania spojené s utorkovým kolom sú omnoho vyššie ako v predošlom prípade. Nedávno uzatvorené 20. kolo trvalo pár hodín, počas ktorých sa aj tak nevyčerpala vyčlenená suma. To zrejme nehrozí pri podpore majiteľov domov mimo Bratislavy a okolia, kedy je prideľovanie poukážok  hotové vždy za niekoľko minút, čo sa pravdepodobne zopakuje aj teraz.

Zdroj: www.etaenergy.eu

 

Projekt Zelená domácnostiam žne úspechy bez ohľadu na to, že v niektorých kolách určených pre bratislavský región sa nevyčerpala celá alokácia. SIEA tak mieni pokračovať v programe aj budúci rok, kedy má opäť prebehnúť viacero kôl zameraných na podporu kúpy jednotlivých zariadení. No dovtedy na nás ešte čaká bohatý tohtoročný program s množstvom pridelených poukážok. 

 

Text: Róbert Bosák

Zdroje: siea.sk

Foto: www.kovovyroba-lms.sk, www.kotlenabiomasu.com, www.etaenergy.eu