Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

2. vlna pandémie zvýšila počet španielskych hotelov na predaj o 19 %

Napísal Róbert Bosák, 04.12.2020

Európske hotely sú už nejaký čas pod obrovským tlakom. V dôsledku epidemiologických opatrení zavádzaných v jednotlivých štátoch sa niektoré z nich nevyhli strate príjmov či dokonca bankrotu. Situácia je alarmujúca najmä v Španielsku.

 

Španielsko ako typická dovolenková krajina hlási kvôli pandémii jeden z najväčších prepadov návštevnosti. Doplácajú na to hlavne hotely, ktoré po vypuknutí 2. vlny prišli o ďalšie tisícky rezervácií. Majiteľov niektorých z týchto ubytovacích zariadení to doviedlo až k rozhodnutiu svoje hotely predať. V októbri bolo týchto hotelov dokonca o necelú pätinu viac ako v marci.

Zdroj: booking.com


V októbri bolo na predaj 557 španielskych hotelov

 

Práve jesenné prepuknutie 2. vlny poslalo španielsky cestovný ruch a s tým aj mnoho hotelov do úzkych. Počet tých, ktoré sa ocitli v predaji, začal hneď stúpať a ku koncu októbra narástol na číslo 557. To je ešte viac ako v marci, kedy prepukla 1. vlna a s ňou prišli obmedzenia aj pre hotelierov. Vtedy však bolo v predaji až o 19 % menej hotelov ako v októbri tohto roka.

Zdroj: spainsecrets.com 


Najviac hotelov utrpelo na Baleárskych ostrovoch

 

Nie všetky španielske regióny boli 2. vlnou zasiahnuté tak, aby hotelieri museli svoje objekty predávať. Pod nárast počtu predávaných hotelových zariadení sa podpísali hlavne 2 obľúbené turistické lokality. Najhoršiu situáciu zažívali Baleárske ostrovy, kde sa v októbri predávalo o 84 % hotelov viac ako v marci. Vysoký nárast má za sebou aj Andalúzia, kde počet hotelov na predaj vzrástol o 45 %.

Zdroj: spainsecrets.com 


Rezervácií bolo až o 83 % menej ako pred rokom

 

Aj keď 2. vlna mnohé španielske hotely nepotopila, príjmy viacerých z nich sú podstatne nižšie ako v rovnakom období v predošlých rokoch. Potvrdzuje to aj medziročný pokles rezervácií v celej krajine. Ten sa v októbri vyšplhal na 83 %, čo je jeden z najväčších pádov v novodobej histórii. Konečný priemer zvýšila najmä tretina španielskych hotelov, ktoré mali v 10. mesiaci úplne zatvorené.

Zdroj: spainsecrets.com 


Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: booking.com, spainsecrets.com