Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

2. kolo príjmu žiadostí o dotácie na výstavbu elektrických nabíjacích staníc začne v septembri

Napísal Róbert Bosák, 03.08.2020

Štátne dotácie na výstavbu elektrických nabíjacích staníc sa u nás prvýkrát prideľovali vlani. Aktuálne malo byť za nami už aj 2. kolo, no vypuknutie pandémie jeho plánované aprílové vyhlásenie oddialilo. Spustené by malo byť začiatkom septembra.

Zdroj: menafn.com 


Podľa Ministerstva hospodárstva SR už prípravy na spustenie 2. kola začali. Stihnúť sa musia do 2. septembra, kedy má byť výzva na prijímanie žiadostí o tieto dotácie trvajúca až do 30. novembra oficiálne zahájená. Rezort zároveň predstavil podmienky, za akých budú dotácie poskytované, aj čiastky, ktoré budú môcť žiadatelia získať.

Zdroj: renewwisconsin.com


Výška príspevku až do 18 000 €

 

Celkový pripravený rozpočet vyčlenený na pridelenie dotácií dosahuje 650 000 €. Uvedená suma sa bude žiadateľom prerozdeľovať vo forme príspevkov v maximálnej výške 18 000 €. Okrem maximálneho limitu je stanovený aj ten minimálny, na základe ktorého žiadateľ získa najmenej 2500 €.

 

Okrem samospráv aj podnikatelia

 

Maximálnu možnú čiastku na úrovni 18 000 € nebudú môcť získať všetci žiadatelia. Tento limit sa týka iba samospráv. Do skupiny žiadateľov však po novom pribudli aj podnikatelia, pre ktorých sú pripravené dotácie „len“ do 9000 €. V porovnaní so samosprávami sú mierne znevýhodnení aj vo výške oprávnených nákladov, ktoré môžu financovať dotáciou. Tie v ich prípade dosahujú 50 %, kým samosprávy môžu dotáciou uhradiť až 95 % všetkých nákladov.

 

Opäť iba verejné nabíjacie stanice

 

Kým výška dotácií a skupina žiadateľov sa mení, iné podmienky ostávajú rovnaké ako počas 1. kola. Peniazmi z príspevku tak bude možné opäť financovať iba nabíjacie stanice slúžiace verejnosti. Tých je momentálne na Slovensku vyše 300 a po ukončení nadchádzajúceho kola má ich celkový počet opäť výrazne vzrásť, a to v prípade nabíjacích staníc typu AC aj DC.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.tasr.sk

Zdroj foto: menafn.com, renewwisconsin.com