Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

14 mesiacov po páde mosta v Janove prichádza projekt promenády priamo pod ním

Napísal Róbert Bosák, 17.10.2019

V pondelok to bolo už 14 mesiacov, čo sa v talianskom Janove zrútil Morandiho most. Krátko na to sa začal pripravovať nový projekt, ktorý ho má už čoskoro nahradiť. Po novom má k nemu pribudnúť aj park a promenáda, ktoré vyrastú priamo pod ním.

Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net 


Výstavba Ponte Genova, ako nazvali projekt nového mosta v Janove, ktorý má nahradiť ten zrútený, je v plnom prúde. Vedenie mesta však prišlo s nápadom, ako tento projekt ešte viac zatraktívniť. Po dohode s architektom Stefanom Boerim sa tak na stôl dostal návrh, ktorý má vyriešiť otáznik nad úpravou verejného priestranstva hneď pod mostom a v jeho okolí.

Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net 


Pilierom projektu je okrúhla promenáda

 

Priestranstvo okolo nového mosta má oživiť najmä navrhnutá promenáda. Stefano Boeri sa rozhodol pre vyše 1,5-kilometrový chodník s cyklotrasou, ktorý bude vytvárať tvar veľkého kruhu s 250-metrovým polomerom. Promenáda určite zaujme aj obvodovou konštrukciou z ocele v červenom prevedení.

Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net 


Pod mostom vyrastie aj park s ihriskami

 

Moderná promenáda sa nezaobíde bez zelených plôch, ihrísk a väčšej oddychovej zóny. Inak to nebude ani v prípade projektu pod janovským mostom, ktorý ráta s parkom napojeným na spomínaný chodník. Chýbať nebudú ani plne vybavené detské ihriská a niekoľko športovísk, čo by malo na promenádu prilákať celé rodiny s deťmi.

Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net 


Súčasťou bude menšia veterná elektráreň

 

Okrem parku a verejnej oddychovej zóny sa má na promenádu napojiť aj menšia veža, ktorej funkciou bude produkcia veternej energie. Tá má vyzdvihnúť celkový zelený profil projektu, no zaostávať nebude ani po dizajnovej stránke. Prevedená má byť rovnako ako promenáda v červenej farbe, ktorou sa nebude šetriť ani pri realizácii návrhu železničnej stanice tvoriacej súčasť novej zóny.

Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net 


Aj keď návrh tohto projektu je odklepnutý, nie je známe, kedy doplní aktuálne rozostavaný nový most. Vedenie mesta ani autori projektu na čele s architektom Stefanom Boerim totiž o termíne zahájenia výstavby či o dátume ukončenia realizácie zatiaľ nepovedali ani slovo.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: stefanoboeriarchitetti.net

Zdroj foto: stefanoboeriarchitetti.net