Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

136 rokov rozostavaná barcelonská katedrála má prvé termíny kolaudácie

Napísal Róbert Bosák, 07.10.2018

Už bol najvyšší čas. Možno aj to si povedia turisti, ktorí odkladajú návštevu Barcelony kvôli žeriavom a lešeniu okolo presláveného chrámu Sagrada Família. Stavebné práce na pamiatke, trvajúce viac ako 130 rokov, sa totiž majú ukončiť, aj keď v najbližších mesiacoch to určite nehrozí.

Zdroj: www.touracti.com 


Už viac ako 136 rokov, presne toľko aj vrátane krátkych prestávok trvajú stavebné práce na najznámejšom sakrálnom diele Pyrenejského polostrova. Realizácia chrámu Sagrada Família v Barcelone síce stále nie je hotová, no podľa najnovších informácií k nej chýba len niekoľko posledných krokov. Otázne je, ako dlho bude ich realizovanie v požadovaný výsledok trvať.

Zdroj: www.reflex.cz 


Prvú kolaudáciu naplánovali na rok 2022

 

Ak sa všetky prioritné práce stihnú zrealizovať podľa najnovších plánov, teda do roku 2022, k prvej kolaudačnej fáze by mohlo prísť presne po 140 rokoch od zahájenia výstavby. Pôjde o ukončenie výstavby 6 veží, ktoré majú byť dominantou celého objektu. Tým ale nekonečná výstavba neskončí a po ich finalizácii sa pozornosť stavbárov presunie k fasádam, na ktorých sa má robiť až do roku 2026.

Zdroj: www.wikipedia.org 


6 veží, ktoré ovládnu objekt katedrály:

 

Veža Ježiša Krista – centrálna a najvyššia, vytiahne sa až na 172,5 m

Veža Matka božia – vyrastie na úroveň 138 metrov

4 veže evanjelistov – všetky s výškou 135 metrov

Zdroj: www.barcelonahacks.com 


Ako predkrm prišlo viacero vizualizácií

 

Plánovaný vzhľad večnej katedrály (ako ju mnohí nazývajú pre nikdy nekončiacu výstavbu) vyzerá celkom dobre, aspoň tak to ukazujú nedávno zverejnené vizualizácie. Tie sa verejnosti predstavili ako predkrm, ktorý má domácich, veriacich pútnikov, milovníkov architektúry aj nezávislých pozorovateľov navnadiť na dlho očakávané ukončenie hlavnej fázy výstavby. Už len počkať na spomínanú kolaudáciu a to, či sa budú vizualizácie odhaľujúce krásu katedrály z vonkajšej aj vnútornej strany zhodovať s ich reálnym stvárnením.

Zdroj: www.livingtours.com 


Napriek tomu, že niektorí turisti kvôli nekonečným stavebným prácam barcelonskú katedrálu obchádzajú, jej charizma dokáže priťahovať množstvo návštevníkov aj so žeriavmi a lešením okolo. Od rokov 2022, a potom 2026, kedy sú oficiálne naplánované termíny ukončenia prác, ich ale zrejme pribudne ešte viac.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.desperado.cz, www.touracti.com, www.reflex.cz, www.wikipedia.org, www.barcelonahacks.com, www.livingtours.com