Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

10 top udalostí roka na svetovom realitnom trhu

Napísal Róbert Bosák, 30.12.2018

Nie je to len slovenský realitný trh, kde sa počas celého roka udialo mnoho zaujímavých udalostí. V celosvetovom ponímaní by sme ich napočítali niekoľkonásobne viac. V snahe zrekapitulovať končiaci sa rok sme vybrali 10 z nich.

 

1. Prvý tohtoročný mrakodrap otvorili v Dubaji – Úvod roka už tradične patrí súboju o to, ktorý mrakodrap otvoria ako prvý. Tento rok si prvenstvo získal 150-metrový Dubai Frame, ktorý očaril minimálne netradičným dizajnom. Jeho vzhľad totiž tvorí pozlátený rám, čím sa automaticky zapísal do zoznamu najoriginálnejších návrhov výškových budov.

 

2. Ceny bývania v EÚ s najvyšším rastom za 10 rokov – Na realitných trhoch padali nové rekordy už v úvodnom kvartáli. Jedným z nich bol 4,7 % rast cien bývania v EÚ, ktorý sa ku koncu marca dostal na 10-ročné maximum. Najvyšší výsledok od roku 2008 zaznamenala aj samotná eurozóna, kde ceny medziročne vzrástli o 4,5 %.

Zdroj: www.architecturaldigest.com


3. Drahé prenájmy vyhnali tisíce Berlínčanov do ulíc – Síce nešlo o prvý berlínsky protest proti drahým nájmom, no ten aprílový bol zatiaľ najväčší. Presný počet zhromaždených je ale nejasný aj po mesiacoch od jeho uskutočnenia. Kým demonštranti vystupujúci proti rýchlemu zdražovaniu nájmov hovorili o vyše 20 000 ľuďoch, polícia ich napočítala okolo 11 000.  

 

4. Francúzi začali budovať prvú hyperloop-ovú trať – Vysokorýchlostný dopravný systém založený na princípe smart technológií je dlhoročným snom viacerých krajín. V apríli si ho začali plniť Francúzi, ktorí v Toulouse odštartovali výstavbu prvej skúšobnej trate tohto druhu na starom kontinente.

Zdroj: www.elonx.cz 


5. Predstavili projekt prvej 3D štvrte v Európe – Bývanie vo vytlačených 3D budovách sa stáva realitou už aj v Európe. V júni dokonca predstavili projekt prvej európskej 3D štvrte. Tá má vzniknúť v holandskom Eindhovene a aj keď zatiaľ pôjde iba o 5 menších domov, stane sa skvelou inšpiráciou pre ďalšie podobné projekty.

 

6. Podnikateľom roka sa stal brazílsky developer – Ocenenie EY Svetový podnikateľ roka putovalo v júni prvýkrát v histórii do Južnej Ameriky. Laureátom sa stal brazílsky developer Rubens Menin, ktorý stojí za výstavbou tisícok rezidenčných nehnuteľností po celej Brazílii. Prieskumy hovoria, že v budovách postavených jeho firmou MRV žije každý 200. Brazílčan.

Zdroj: www.onlifemagazine.com.br 


7. Nový Zéland obmedzil predaj domov cudzincom – Na schválenie zákazu predaja domov cudzincom sa na Novom Zélande čakalo takmer rok. Tamojšia vláda chce podporiť domácich, ktorí majú kvôli rastúcemu dopytu zahraničných investorov problémy s kúpou domov. Júlový zákaz sa však netýka cudzincov, ktorí už majú v krajine trvalý pobyt.

 

8. V Hongkongu  sprístupnili najdlhší most – 23. október 2018 sa zapísal ako deň, kedy svet dostal nový najdlhší most. S rekordnou dĺžkou 55 km vedie z Hongkongu až do Macaa. Sprístupnený bol po 9 rokoch stavebných prác, vďaka ktorým skráti cestu medzi lokalitami z 3 hodín na zhruba 30 minút.

Zdroj: www.atimes.com 


9. Najdrahšou ulicou sveta nie je 5th Avenue – Slávna newyorská ulica na poste najdrahšej ulice planéty skončila, minimálne na rok. Spoločnosť Cushman & Wakefield totiž v novembri zverejnila nový rebríček, na ktorého čelo sa dostala hongkonská Causeway Bay. Tá vo vedení vymenila 5th Avenue po 5 rokoch nadvlády.

 

10. Zničený most v Janove dostal druhú šancu – Augustová tragédia z talianskeho Janova zasiahla celý svet. Kompetentní však chceli dať miestu nehody druhú šancu, a tak si nechali vypracovať projekt nového mostu. Zvyšky toho zrúteného sa ale najprv musia odstrániť, takže 15. decembra sa začalo s ich demoláciou.

Zdroj: vaaju.com 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.iris.xyz, www.architecturaldigest.com, www.elonx.cz, www.onlifemagazine.com.br, www.atimes.com, vaaju.com