Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

10 top udalostí roka na slovenskom realitnom trhu

Napísal Róbert Bosák, 29.12.2018

Rok 2018 bude v histórii zapísaný ako ďalší dobrý ročník, počas ktorého pribúdali nové projekty, rástol dopyt po nehnuteľnostiach a padlo aj zopár rekordov. Napriek tomu, že prichádzali aj nepriaznivé správy, v zozname 10 top udalostí je viacej tých pozitívnych. 

 

1. Carrefour sa porúčal zo slovenského trhu – Rok 2018 sa nezačal najlepšie pre slovenskú sieť spoločnosti Carrefour. Tá hneď v januári ukončila svoje pôsobenie v bratislavskom OC Polus, čím definitívne odišla z nášho trhu.

 

2. Stavbou roka je diaľničný úsek D3 – Diaľnice sú u nás ostro sledovanou témou a každý nový úsek dokáže zatieniť iné projekty. To sa potvrdilo aj pri odovzdávaní tohtoročných cien Stavba roka, z ktorých hlavnú cenu si uchmatol úsek D3 Žilina (Strážov) – Žilina (Brodno).

Zdroj: www.zilinak.sk


3. Bratislavský Most SNP vyhlásili za NKP – Okolo Mostu SNP sa toho tento rok udialo dosť. Po tom, čo ohlásili realizáciu nového informačného strediska a neskôr vzbĺkli vášne aj v súvislosti s údajnou čiernou výstavbou nového vstupu na UFO, ho Pamiatkový úrad v máji vyhlásil za Národnú kultúrnu pamiatku. 

 

4. Trnavská City Arena zmenila majiteľa – Najpopulárnejšie obchodné centrum v Trnave našlo začiatkom júna, 3 roky po svojom otvorení, nového majiteľa. Tým sa stal P. Korbačka, tiež majiteľ bratislavskej Eurovei, ktorý kúpil centrum s vyše stovkou prevádzok od V. Poóra.

Zdroj: www.turistika.cz


5. Investície do realitných projektov 2x vyššie – Slovensko nezvykne dosahovať najvyšší rast objemu investícií v regióne strednej a východnej Európy, no v 1. polroku 2018 sa mu to podarilo. V spomínanom období totiž zaznamenalo vyše 2-násobný rast, keď celkový objem investícií medziročne poskočil o 117 % na konečných 348 mil. €.

 

6. Užšie centrum Bratislavy s novou vizážou – Vzhľad najrušnejších bratislavských častí sa menil aj tento rok. Za pozornosť stojí II. etapa revitalizácie Námestia Slobody, ktoré koncom leta ukázalo svoju novú vizáž. Prvé zmeny prebehli aj na Kamennom námestí a na Trnavskom mýte, kde sa už tento rok dá prejsť vynoveným podchodom.

Zdroj: www.wikipedia.org 


7. Novela katastrálneho zákona v platnosti – Dlhoročná podoba katastrálneho zákona si už pýtala zmeny, na ktoré odpovedala jeho novela, platná od 1. októbra. Jej výsledkom mala byť efektívnejšia evidencia nehnuteľností, ľahšia komunikácia s klientmi či zmeny v navrhovaní začiatku katastrálneho konania. 

 

8. Outlet vo Voderadoch skončil – Príbeh Outletu vo Voderadoch neďaleko Trnavy dopísal na prelome októbra a novembra poslednú kapitolu. Jeho problémy pretrvávali dlhšie a po tom, čo na konci júla vedenie vyhlásilo bankrot, bolo iba otázkou času, kedy ho zatvoria.

Zdroj: www.taros-nova.cz


9. Najviac rozostavaných bytov v histórii – Podľa údajov ŠÚ SR nebol počet rozostavaných bytov ešte nikdy vyšší ako v novembri 2018, kedy sa ich narátalo presne 77 371. Výsledky za 11. mesiac potvrdili aj historicky najvyšší počet rozostavaných domov, ktorých bolo 48 398.

 

10. Národný futbalový štadión je hotový – Pôvodne plánovaný prvý výkop na Národnom futbalovom štadióne sa síce presunul z 8. decembra na marec, no nový športový stánok je už napriek pokračujúcim finálnym úpravám skoro mesiac hotový. Vzhľadom na pretrvávajúce problémy pri príprave projektu ide o jednu z najväčších udalostí nielen posledného mesiaca, ale celého roka.

Zdroj: narodnyfutbalovystadion.sk 


Text: Róbert Bosák

Foto: www.zilinak.sk, www.turistika.cz, www.wikipedia.org, www.taros-nova.cz, narodnyfutbalovystadion.sk