Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

1. októbra štartuje 10. ročník festivalu Deň architektúry

Napísal Róbert Bosák, 28.09.2020

Architektúru v Česku a na Slovensku čaká jeden z najväčších sviatkov v roku. Už o pár dní začína obľúbený festival Deň architektúry. Ten má pred sebou jubilejný 10. ročník. 

 

Viacdňový festival, ktorého cieľom je predstaviť rôzne oblasti architektúry, naberá každý rok na popularite. Blížiaci sa ročník by nemal byť o nič menej pútavý. Pri príležitosti 10. výročia vzniku festivalu je totiž opäť pripravený bohatý program, ktorý má návštevníkov jednotlivých podujatí previesť svetom architektúry, jeho obmenami a jeho úlohou v spoločnosti.

Zdroj: www.informuji.cz 


Hlavná téma 10. ročníka Dňa architektúry

 

Ako je už pri organizácii jednotlivých ročníkov festivalu zvykom, aj tento rok bude program sprevádzať ústredná téma. Tou je „udržateľnosť a environmentálne aspekty, sociálny presah a prospešnosť architektúry.“ Pod hlavičkou tejto témy sa budú niesť aj jednotlivé prednášky a workshopy zaradené do harmonogramu podujatia. Oživením majú byť exkurzie vo forme prechádzok či cyklovýletov k vybraným architektonickým dielam z Česka a Slovenska. 

 

Do festivalu sa zapojilo 15 miest zo Slovenska

 

V zozname architektonických diel, ktorých prehliadky sú zaradené do programu, dominujú české stavby. Chýbať v ňom ale nebudú ani diela zo Slovenska. Do organizácie festivalu sa totiž zapojilo aj 15 slovenských miest. Podobne ako české architektonické diela, aj tie naše  ponúknu návštevníkom prehliadky rôznych druhov stavieb rôznych štýlov, napríklad sakrálne pamiatky, industriálne objekty, sídla škôl alebo nemocníc či moderné „eko“ budovy.   

 

Slovenské obce a mestá zaradené do programu:

 

- Bratislava

- Modra

- Šaštín-Stráže

- Piešťany

- Nitra

- Trenčín

- Partizánske

- Žilina

- Kremnica

- Banská Bystrica

- Zvolen

- Lučenec

- Svit

- Košice

- Bardejov

 

Festival prebehne od 1. októbra do 7. októbra

 

Nabitý program s radou podujatí odštartuje už tento štvrtok. Rovnako ako v minulých rokoch, aj tento ročník pripadol na úvod októbra, kedy je v architektonických kruhoch oslavovaný aj Medzinárodný deň architektúry, pri ktorého príležitosti sa festival pravidelne organizuje. Jeho trvanie bude mať opäť niekoľko dní. Posledné akcie sú naplánované na 7. októbra. 

 

Program festivalu, ako aj všetky informácie o jeho priebehu, sú dostupné na www.denarchitektury.cz.

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.denarchitektury.cz

Zdroj foto: www.informuji.cz