Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

1. kolo Zelenej domácnostiam II vybavené za pár minút

Napísal Róbert Bosák, 22.03.2019

Úvodné kolo tohtoročnej série Zelená domácnostiam II dopadlo podľa očakávaní. Jeho priebeh bol rýchlym procesom vybaveným za pár minút. Pre ďalšie pokračovanie tohto projektu je to zároveň správny signál veštiaci vysoký záujem o poukážky.

 

Prvé kolo druhej fázy programu Zelená domácnostiam je za nami. Autori projektu zo SIEA potvrdili splnenie cieľa, ktorým bolo pridelenie poukážok pokrývajúcich stanovenú alokáciu. Tá dosahovala sumu 800 000 €, ktorá sa vyčerpala v priebehu niekoľko minút. V slovenských domácnostiach tak už čoskoro pribudne rada nových slnečných kolektorov.

 

1. kolo vybavené za 7 minút

 

Po prvých tohtoročných poukážkach sa len tak zaprášilo. V tlačovej správe je uvedené, že 1. kolo bolo uzatvorené už po 7 minútach. V prípade kôl, počas ktorých sa poukážky prideľujú za účelom podpory nákupu slnečných kolektorov v mimobratislavských domácnostiach však nejde o žiadne prekvapenie. Žiadatelia sú zvyknutí, že na získanie tohto druhu dotácie majú minimálny čas.

 

Pridelených 490 poukážok

 

Spomínaná 800-tisícová alokácia stačila na vybavenie 490 žiadostí. Presne toľko poukážok bolo v tomto 1. kole pridelených majiteľom domov zo 7 mimobratislavských krajov. Tí budú môcť pri kúpe a montáži slnečných kolektorov využiť finančnú injekciu až do výšky 1750 €, najviac však do 50 % oprávnených nákladov na zaobstaranie, dovoz a inštaláciu zariadenia.   

 

Ďalšia podpora v apríli

 

Úvodné kolo zamerané na solárne kolektory bolo len prvým z niekoľkých, ktoré počas tohto roka prebehnú. To ďalšie sa má uskutočniť už budúci mesiac, konkrétne 16. apríla. Aj počas neho bude žiadateľom k dispozícii alokácia vo výške 800 000 €. Do konca roka potom prídu ešte ďalšie 3 kolá s rovnakou alokáciou ako v týchto 2.

 

Skôr než sa uskutoční 2. kolo zamerané na solárne kolektory, budú prideľované aj poukážky na ďalšie zariadenia. Najbližšie kolo prebehne už budúci týždeň. Na programe je 26. marca, kedy sa na rad dostanú majitelia domov žiadajúci o dotáciu na fotovoltické panely. Podobne ako teraz, aj v tomto kole budú poukážky prideľované mimobratislavským domácnostiam.  

 

Text: Róbert Bosák

Zdroj: www.sita.sk, zelenadomacnostiam.sk

Foto: www.geek.com