Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Zatepľovať sa už dá aj textilnou izoláciou

Napísal Róbert Bosák, 13.07.2015

Pri postupoch spojených so zatepľovaním sa stále hľadajú nejaké nové riešenia, ktoré by zefektívnili túto činnosť. Novinky prichádzajú aj medzi vhodnými materiálmi, vďaka ktorým sa má zlepšiť izolovanie budov a niečo na tom aj ušetriť.


Osvedčené materiály určené na zatepľovanie z trhu nezmizli, no postupne sa k nim pridávajú nové, ktoré sa stávajú výhodnou alternatívou. Tie dokážu priniesť zopár zaujímavých plusov, kvôli ktorým sa oplatí využiť túto možnosť a skúsiť tak priniesť svojej nehnuteľnosti nejakú inováciu. Stále tam bude riziko, že nové nie je vyskúšané a nemusí spĺňať požadovanú úroveň kvality, no na druhej strane to stojí za pokus.

Zdroj: www.sk-tex.com 


Medzi izolačnými materiálmi sa osvedčil aj textil

 

Jedným z materiálov, ktorý sa ako možnosť pre zatepľovanie budov osvedčil v mnohých krajinách, je textilná izolácia. Tá sa stáva čoraz viac obľúbená kvôli svojim kvalitatívnym vlastnostiam, ktoré prinášajú viacero plusov naraz. Vďaka nim môže byť zateplenie vykonané rýchlo, dôkladne a hlavne za rozumnú cenu, čo zaujíma vo väčšine prípadov klientov najviac. Za zmienku stojí aj dobrá variabilita tejto izolácie, ktorá sa môže kombinovať s rôznymi ďalšími materiálmi ako konopné vlákna či ovčia vlna.

Zdroj: www.profitape.sk


Ideálna štruktúra materiálu – Tento druh izolácie pozostáva z použitého textilu, takže základom izolácie sú samotné textilné vlákna. Tie ponúkajú dobrý priestor na spracovanie materiálu vo vysokej kvalite a tak môže zateplenie splniť všetky požiadavky na zvukovú a tepelnú izoláciu.

 

Nižšie náklady – Veľkou výhodou textilnej izolácie je jej primeraná cena, s ktorou dokážete výrazne ušetriť. Na zateplenie tak vynaložíte menej financií a vôbec to nie je na úkor kvality, čo je pre majiteľov budov to najdôležitejšie. 

 

Ekologické riešenie – Textil životnému prostrediu neškodí a pokiaľ sa jedná o použitý tovar, pre prírodu to je vlastne služba. Vzhľadom na to sa jedná o dobré ekologické riešenie, ktoré pomáha aj zdravému bývaniu. Nezabúdajme ani na menej spotrebovanej energie už pri výrobe izolácie, čo je ďalším dôvodom, prečo je tento textil ako izolant vhodným materiálom. 

Zdroj: www.promaenergo.sk 


Textilná izolácia dorazila aj k nám


Textilná izolácia sa po dlhých rokoch úspešného využívania vo svete konečne dostala aj na slovenský trh. Momentálne sa jej aplikácií venuje len jedna domáca spoločnosť, no postupne by sa to mohlo zmeniť. Samozrejme, že všetko závisí od spokojnosti majiteľov nehnuteľností, ktorí túto formu zateplenia skúsia a od následného dopytu, bez ktorého stúpania nebudú mať podnikatelia motiváciu investovať do rozvoja firiem venujúcim sa takýmto izoláciám.

Zdroj: www.promaenergo.sk 


Firmy orientujúce sa na zatepľovanie pomocou textilnej izolácie si v zahraničí stihli získať mnoho klientov. Niečo podobné sa možno udeje aj na Slovensku, no vzhľadom na súčasnú situáciu ešte treba nejaký čas počkať, kým sa naši ľudia viac zoznámia s daným materiálom a spôsobom jeho aplikácie. Potom by už nič nemalo brániť tomu, aby sa úsporné a kvalitné riešenie v podobe izolácie presadilo a stalo sa bežnou súčasťou slovenských stavieb.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : sk-tex.com, profitape.sk, promaenergo.sk