Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vysnívané študentské bývanie – plávajúci internát v Kodani

Napísal Róbert Bosák, 29.11.2016

Internát, v akom by chcel bývať každý študent. Je útulný, ponúka dostatok priestoru a navyše pláva na vode. Nie náhodou sa stal jedným najlepších ubytovacích zariadení pre študentov.

 

Netradičné rezidenčné projekty ponúkajúce bývanie na hladine vody alebo dokonca pod ňu nenájdeme len v exotickom Dubaji. O plávajúce nehnuteľnosti je záujem aj v Európe a práve slávny dánsky internát sa architektom hodil na uspokojenie tejto požiadavky. Výsledkom ich práce bol objekt, aký sa v celosvetovom zozname študentských internátov hľadá len veľmi ťažko.

 

Inšpirácia pri návrhu internátov  

 

Plávajúci internát v Kodani je jedným z najlepších príkladov, ako pracovať na pokroku trvalo udržateľnej výstavby. Architektov z celého sveta dokáže inšpirovať nielen svojim dizajnovým prevedením, ale hlavne praktickým využitím a ohľadom na životné prostredie. Skvelý nápad sa zrodil pri spolupráci startupu Urban Riggers s ateliérom Bjarke Ingels, ktorí spoločnými silami pripravili projekt revolučného štýlu realizácie budúcich internátov.

Zdroj: www.urbanrigger.com

 

Na výstavbu poslúžili lodné kontajnery

 

Použitie veľkých lodných kontajnerov sa v architektúre osvedčilo už mnohokrát a vo väčšine prípadov to dopadlo na výbornú. Ako vhodné prišli aj návrhárom plávajúceho internátu, ktorý tak môže zdobiť rýchly a lacný spôsob realizácie. Dôležitým prvkom však bolo premeniť tieto kontajnery na komfortné priestory, ktoré poskytnú ubytovaným študentom nadštandard. To sa dizajnérom podarilo a obyvatelia si môžu užívať vkusne zariadené a dobre vybavené izby.

Zdroj: www.urbanrigger.com

 

Nezabudlo sa na ekológiu

 

Už samotné využitie lodných kontajnerov a účasť firmy Urban Riggers pri projekte dokazuje, že ekológia hrá pri realizácii kľúčovú úlohu. Žiadne stavebné zásahy znamenali nulový dopad na okolité prostredie, čím sa splnil cieľ o rýchlej, lacnej a čistej realizácii. To ale nie je všetko a o prítomnosť ekologických prvkov sa postarali solárne panely umiestnené na streche, ktoré majú zabezpečiť dostatok energie pre celý internát.

Zdroj: www.urbanrigger.com

 

Nádherný výhľad na metropolu, blízky kontakt s oceánom a nadštandardné bývanie na vode. Čo viac si môžu študenti prichádzajúci za vzdelaním do Kodane priať? Dánsky internát však nie je jediným projektom svojho druhu, pretože cieľom autorov nápadu je realizácia viacerých  študentských domovov plávajúcich na vode. Spomenúť môžeme napríklad Göteborg, ktorý patrí k ďalším vrcholom trvalo udržateľnej výstavby.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : urbanrigger.com