Reality inzercia

Poznámky sú jednoduchý nástroj, ako sa rýchlo a bez problémov orientovať v množstve inzerátov, ktoré ste si prezreli a zaujali vás. Umožní vám orientovať sa v inzerátoch a ľahko ich porovnávať medzi sebou.

K dispozícií máte 10 predvolených poznámok, ktoré si viete ľubovoľne upravovať ako vám vyhovuje. Navyše si viete k inzerátu pridať svoju vlastnú poznámku, postreh, či krátky popis.

Služba je prístupná len pre registrovaných používateľov. Registráciou získate navyše možnosť ľahko si spravovať poznámky a označené inzeráty. Pod každou poznámkou sa vám zobrazí zoznam vami označených inzerátov.

Vkusné lampy z plastových fliaš dobyli svet dizajnu

Napísal Róbert Bosák, 24.09.2016

Nápad, ktorý dobyl svet interiérov. Nie len preto, že zažiaril originálnym dizajnom, ale najmä pre samotnú myšlienku, ktorá sa za výrobou týchto netradičných lámp ukrýva.

 

Možno ste už dávnejšie zachytili nejaké informácie o netradičnom trende vo výrobe lámp. Ide o špeciálne svietidlá, pri ktorých výrobe sa využívajú plastové fľaše. Ich prítomnosť v oblasti dizajnu sa datuje už pár rokov, no každoročne si ich pripomíname na popredných výstavách aj pri rôznych projektoch zameraných na ekologické bývanie.

Zdroj: www.smartliving.de

 

Lampy, ktoré chránia životné prostredie

 

O realizáciu perfektného nápadu, ako pomôcť s redukciou odpadu z plastových fliaš a skúsiť ho recyklovať aj za účelom interiérových doplnkov, sa postaral španielsky dizajnér Alvaro Catalán de Ocón. Jeho aktivita priniesla prvé výsledky už v rokoch 2011 a 2012, kedy sa na trh dostali prvé lampy tohto druhu. A hneď od prvej chvíle nám všetkým ukazovali, že doma môžeme mať doplnky, ktoré žiaria krásou a zároveň pomáhajú chrániť životné prostredie.

Zdroj: www.designboom.com

 

Vypletané svietidlá ozdobené pozitívnymi motívmi

 

Základom celého výrobného procesu je kombinácia plastovej fľaše s vláknami, ktoré obaľujú plastovú časť. Vzhľadom na potrebu použiť kvalitné materiály sa vo väčšine prípadov použil bambus, ktorým sa vypletal povrch lámp ozdobeným vzorovanými motívmi. Tie samozrejme ponúkali harmonické farebné spektrum, vďaka čomu vynikli napriek svojej jednoduchosti. Pri pohľade na nich však musíte uznať, že vzbudzujú dosť pozitívny dojem.

Zdroj: www.archdaily.mx


Jednotlivé kolekcie okamžite ovládli trendy

 

Práca španielskeho aktivistu sa veľmi rýchlo dočkala pozitívnej spätnej väzby. Jeho kolekcie sa začali predávať vo veľkom bez ohľadu na to, že pri návrhoch sa vsádzalo na jednoduchosť. Príťažlivým sa však stal etnický nádych svietidiel, ktorý charakterizoval niektorú z vybraných kultúr. Práve to sa podpísalo na jedinečnosti lámp, ktoré sa okamžite stávali súčasťou výstav, showroomov a v neposlednom rade sme ich zahliadli na titulných stránkach katalógov.

Zdroj: www.archdaily.mx

 

Myšlienka, ktorá navždy zmenila svet dizajnu

 

Alvarova myšlienka svojim spôsobom priniesla revolúciu vo výrobe interiérových doplnkov. Návrhári vďaka nemu pochopili, že dizajn 21.storočia nie je len o hľadaní krásy, ale vyžaduje aj „humánny“ prístup a dôraz na pokrokové metódy, ktoré môžu chrániť planétu. Nemôžeme zabudnúť ani na ďalšie pozitívum, ktoré tieto kolekcie lámp priniesli a to, že chudobní ľudia v Indii či v Latinskej Amerike získali zaujímavú kreatívnu prácu za celkom slušný plat.

Zdroj: www.petlamp.org


V dobe, keď sa problém s odpadom nahromadeným z neúmerného množstva spotrebovaných plastových fliaš vymyká spod kontroly, sú takéto dizajnérske nápady jednou zo záchranných bŕzd. Nielenže pomáhajú oživiť interiér a vniesť do jeho atmosféry niečo nové, ale podporujú aj ochranu životného prostredia, čím sa starajú o zdravšie a šetrnejšie bývanie.

 

Text : Róbert Bosák

Foto : accessorator.com, smartliving.de, designboom.com, archdaily.mx, petlamp.org